Pages

Maharaja Lawak... lawak sangat ke?

Bercerita mengenai Maharaja Lawak
Setiap minggu mesti ada jer orang akan update status FB mengenai rancangan ni
Best sangat ke?
Lawak sangat ke?
Kalau aku tengok, aku confirm aku takkan gelak guling² punyer
Kalau gelak pun, gelak gitu² ajer
Pastu confirm mode meluat aku akan on
Apa ke?

Entah, aku memang tak suka rancangan lawak ni, daripada musim Raja Lawak lagi
Tak pernah pun aku follow
Maharaja Lawak ni pun sama la terima tempias
Mungkin orang akan cakap dalam hati bila baca entri ni, "Eh, suka hati aku la suka Maharaja Lawak ni"
Dan aku jawab dalam hati jugak, "Sukati hati aku jugak la tak suka tengok rancangan macam ni"
Hahaha.. apa ke aku ni?


Aku ni... bukan seorang yang lawak
Aku akui...
Sebab tu aku tak suka Maharaja Lawak ni kot
Pastu aku ni jenis yang pengingga...
Apatah lagi dengan orang yang buat lawak untuk mendapatkan perhatian

Dan lawak tu sebenarnya tak lawak pun
Yang korang gelak kenapa? Tak lawak ok
Tu bagi aku lah.. aku tak suka lawak² ni pun dibuat pertandingan
Kalau memang lawak pun, biarlah natural, sense of humor yang natural tu barulah lawak sebenarnya

Oklah, aku memang tak pandai buat lawak
Dan aku tak lawak pun
Aku seorang yang serius
Yang baru kenal mesti ingat aku sombong
Aku surrender, yang penting hati aku baik
Hahaha..

Oh, nak hentam aku?
Eh, hentamlah..
Macam aku tak suka dengar Senduk Fifi
Ada aku kesah?

Aku ingga bah.. ingga!
Hahahaha...




Ibu Iman: angin apa kah aku tok?? meroyan nangga urang taksub ngan maharaja lawak ya.. syen mek eh.. hahaha


Kakmim

Blogger since 2008. On off blogger since 2013. Blogging is my passion. Now and forever.

7 comments:

Jai Ryn Nie said...

Kamek suka... hehe.. kamek nang folo dari raja lawak 1 .. siap kamek bole subcribe channel mustika.. :D

nak kata lawak gilak, sik juak.. tapi best lagik lah dari AF ya..

Bagi kamek, mun sik suka iboh nangga, sak sik nyakit ati dikpun.. Macam kamek tertangga AF ari ya, ujung-ujung alu ngerico nangga juri rasa hebat tapi sik giney-giney...

ch@ said...

masa 1st time rajalawak dulu pun kita tak suka, tah hapa-hapa. lagi2 masa uji bakat. rasa mcm terpinga-pinga. tapiii bila mrABi pasang, kita terpaksa layan jugala. hahaaa.

Siti Sahmsiah @ sahm said...

Awal na bgn ngupdate mem...

Yann Mazian said...

hoho. kmk dolok mencik ngga raja lawak ya. nektok pnde minat ngga maharaja lawak. hahaha. serius kak. best ditengok maharaja lawak ya. k tetak2 bah. haha.

Imaan09 said...

haha..
itu terpulang masing2..
n mmg ada orang2 nya y kononnya 'paham' lawak tu.. sbb tu bleh gelak berhari2.. klu menda lawak tu 'x sampai' kt kita..mmg kita xrasa pape.. y xbesnya.menda ni dah menjadi2..xtau laa baik ke x utk kita gelak banyak2 kan.. anyway, iman madihah sihat??suka tgk iman galas beg..hehe

Ibu Iman said...

rini,
ya la tek.. ya la mek x penah nangga sbb x suka + ingga, AF tok kmk suka nangga urg berlagu... tp diari nya x penah nangga... hehehehe

cha,
tu la pasal kalo dh big boss on terpaksa jgk tgk...kecuali ada 1 lg tv yg ada astro.. boleh la... hehehe

sahm,
ya namanya auto-publish.. hahahaha... bgn awl xda maknanya nk online... keja dapor lok diagak... hahaha

yann,
kmk x suka tetak2... hahahaha... boring x kmk? kmk dpt idup tanpa tv bah... hehehehe

za,
aah... sape yg suka silalah tgk... bil astro kn masing2 byr... hehehehe... iman madihah sihat alhamdulillah... makin 'ngegeh' kata org swak... hehehehe

Mama_Nabihah said...

kmk suka nangga jambu & jozan jak. yang lain ya kmk nyampah, mengada2 jak lawak cdak... muntah.. hahaha...