Rabu, Mac 17

Mayuhnya kerja

Banyak kerja la sekarang. 8-5 kat ofis rasa tak mencukupi jer. Kalo kolej dekat jer dengan umah senang gak nak stay back, balik jam 6 ke. Sedih. Risau pun ye sebab kerja-kerja tertangguh ni.

Minggu ni saya kena abiskan semua ni:
  • Draf bank soalan 
  • Soalan latih-tubi untuk minggu depan
  • Laporan Tahunan dan Laporan Program
  • Surat nak hantar ke jabatan kerajaan yang merangkul piala pusingan hari tu
  • Kertas kerja untuk pertandingan pelajar
  • Semak kuiz pelajar minggu ni dan minggu lepas
  • Semak laporan latihan industri pelajar
Balik umah confirm takleh nak buat keja. Dengan Imannya, dengan urusan umah, dengan letihnya. Ngantuk balik dari BTN pun tak abis lagi ni. Takde la lasak sangat pun aktiviti cuma tak cukup tido jer kot. Tiap hari bangun 4.30 pagi, tidonya jam 12. 

Dulu saya pernah gak kerja BTN, sama jugak rutin yang saya buat. Tapi, pelik la, saya macam tak biasa jer. Mungkinkah sebab orang yang dah pernah melahirkan anak cepat berasa letih?

Bukan saya sorang jer tau, kawan-kawan lain yang sama gi BTN ari tu pun sama gak. Sepanjang perjalanan ke kolej tido jer memanjang. Kesian kawan yang turn driving minggu ni. Sunyi-sepi jer takde teman sembang sebab 3-3 dan tido. Isk isk isk...


post signature
Catat Ulasan