Jumaat, November 20

21 hari

Iman dan Ibu.

Pejam celik pejam celik dah 3 minggu dah. Sik berasa aih. Ari Rabu ya tek embak Iman gi check di MCH clinic agik. Nurse timbang Iman dah 3.8 kg. Alhamdulillah, anak Ibu dah makin membesar. Minggu ya 3.4, seminggu nait 400 g. Ok lah. Dah berik baju gaun pun masa gi klinik. Ibu nya gik kejeron koh. Hehehe.

Apa yang sik best masa amben? Makan. Lapar da perut koh. Tang semua jak sik boleh. Lejuk nangga pusuk ajak. Ada la juak makan ayam tapi ayam goreng jak, sik bait ayam KFC OR mak nyuruh makan. Dapat la juak makan whipped potato ngna wedges. Nyelepat. Hahaha. Terasa nak makan chocolate cheese cake SR gik. Rasanya macam boleh. Hehehe.

3 minggu lepas, time ya nang sik dapat lupak masa hari Iman lahir. Walaupun sik normal cam urang lain tapi Iman tetap juak stay 39 minggu dalam perut Ibu ooh. Sik apa lah. Mungkin ada hikmah. Ne kita tauk. Mun sik nektok, kelak-kelak la Tuhan nunjuk. Masa mula-mula doc molah decision mok polah elective LSCS, pandei rasa rendah dirik indah. Pandei rasa kenak la aku sik dapat normal cam urang lain? Kenak mesti 'berambik'? Tapi lepas meluah rah sitok, then kekawan berik support baruk la rasa OK, SIK APA, TUHAN NAK NGUJI AKU AJAK. Dan lepas ya aku prepare mental & fizikal yang aku akan masuk dewan bedah untuk melahirkan baby dalam kandungan ku. Dan alhamdulillah semuanya dah dipermudahkan. Mungkin juak aku dah prepare awal mental dan fizikal, aku rasa caeser tok sikda lah sakit gilak seperti nak dikata urang cuma nak 'jaga' nya jak sakit. Aku rasa 2nd day aku dah ok dah. Masa baru kuar OT aku steady gik tapi bila ubat bius abis ya nang sikpat tahan lah. Dah la mata sikmok nak tido, sampei aku terpaksa mintak painkiller nyuruh aku tido. Bila nangga video yang diambik bapak. petang lepas kuar OT ya muka ku sembap jak embak tido, dah la muka time ya gik 'kembang', sik macam nektok muka dah kembali seperti sebelum pregnant lok. Rindu juak rasa badan gik 'montok-montok' dolok. Hehehe. Nang lain pembawakan ibu mengandung tok duhal. Bak kata Ayah Iman, "masa pregnant nang muka kitak berseri-seri jak, lain dari ari biasa." Mesti lah dah bahagia nunggu urang baru.

Apapun, masih rasa sik cayak Iman dah 3 minggu. Sik lamak gik sebulan. Sik lamak juak dah nak abis cuti. Malas rasa nak keja bila ngenang tempat kerja jauh gilak.

Isk.. boh dipikir lok eh pasal kerja. Pikir tentang Iman jak. Iman yang kuat nenen, kuat ngulat, kuat tido. Hehehe.

Engkah atas kerusi pun sikmok juak bangun Iman tok.

Sikpalah Iman tido jak dapat cepat besar. Yeay..!

post signature

Catat Ulasan