Sabtu, Februari 14

Tag dari Mijot di FB


Haiya.. aku sik suka sebenarnya kena tag.

:mKorek:

Rah blog, urang main tag, rah FB tok pun dah main tag juak.
Apuuuu....
Tapi oleh kerna aku sik tauk nak molah apa so aku jawab tag rah FB tok.
Ya pun kena tag oleh adik ku mpun.
Ada juak la kawan ku ngetag tapi aku molah bodo jak ignore.
Hahahaha.. sungguh jahat diri ku ini.
Dah sikda kerja baruk mok jawab.

Aok eh.. tag nya tag berkenaan 25 random tentang dirik kita.
Gia kali kehendak tag.
Aku pun kabur-kabur juak tapi encang lah.
Ku rasa betol.
Ku nangga urang lain pun molah tentang dirik nya juak.

Bah... kita stat jum! :mBerangan:

1. Nama diberi Mira Faizura (ekot style Mijot juak), bini kepada Abdul Nizam, anak sulung kepada Narawi & Dayang Hamdiah, mak kepada ........... (belom beranak gik)

2. Aku kurus jak urangnya tapi aku berazam mok berisik kit, sik lah baju longgar gilak nak? Masa sekolah berat aku sik pernah mencecah 40kg, masa kat U baruklah mencecah 40 then baruk timbang tadik aku dah 46kg. Tok molah aku senyum sorang dirik :)

3. Aku berkulit putih pucat. Mun ku nangga dirik ku mpun mesti ku rasa ku biasa jak tapi urang lain la salu negur keputihan aku. Yang ku tauk aku bersyukur jak lah aku ekot mak aku. Tidak ku pinta lahir sebegini...

4. Aku suka gilak ngan ikan. Apa jak jenis ikan aku suka sampei adik aku si Mijot ngelar aku 'Meow' tapi aku sik suka gilak ngan udang. Mun ada urang mok ngupak kulit udang ya mungkin aku akan makan la tapi sik semestinya ku makan. Hehehe.

5. Aku suka masak, mun dah lamak sik masak mesti aku rasa gian bila gik nak masak. Aku akan puas bila urang makan barang yang aku masak alu bertambah-tambah.

6. Aku suka tomyam. Kuahnya yang penting, isinya aku sik kesah gilak.

7. Aku suka cauliflower atau nama glamernya bunga kobis.

8. Aku juak suka broccoli atau nama glamer diberik laki ku 'gerek Mat'.

9. Kesimpulan dari no 7. ngan 8. aku suka mix vege atau sayur campur!

10. Sebabnya aku suka chinese style food..! Titik.

11. Dolok aku sik pandei makan sushi. Tapi nektok aku suka gilak ngan Sushi King. Aku suka Golden Ball juak tapi aku sik suka green tea!

12. Aku antu double cheese burger McD.

13. Aku anti kueh-mueh/makanan yang bernior.

14. Aku sik makan tempoyak tapi aku makan durian.

15. Aku sik akan minum air selagik nasik/brg makan lam tapak ku sik abis. Dah clear semua baruk aku minum. Mun ku minum juak masa makan, gerenti barang makan ku sik abis.

16. Aku suka tido. Lam motor pun aku leh tido mun dah ngantok gilak.

17. Aku sik pandei bertandak. Nang fail..! Tapi sebenarnya jauh di suduh ati aku teringin menar nak bertandak. Suk nangga urang pandei bertandak.

18. Aku dapat idup tanpa tv tapi aku sik dapat idup tanpa Streamyx/Celcom broadband ku.

19. Aku addicted to blogging, aku dah start blogging dari tahun 2005 gik. First posting aku di blogdrive on 26.12.2005.

20. Aku suka gilak window shopping di Ikea. Rasa sikmok balit jak mun dah ada di sia. Rasa mok angkut semua barang-barang di sia.

21. Aku suka pakei tudung hitam atau putih jak mun berjalan ke pasar. Tudung warna-warni aku akan makei mun makei baju kurung bila gi kerja jak.

22. Aku jarang makei kebaya sebab aku sedar aku kurus lak ada urang ngumpat-ngumpat aku.

23. Aku makei kelisa rona biru tua. Dah 3 tahun dah nya berbakti ngan aku.

24. Paduhal tok 1st time aku molah notes dalam FB tok...! Hahaha. Notes aku yang banyak-banyak lam tok ya dari blog aku sebenarnya.

25. Dah abis molah bendalah tok baruk la aku tauk rules tag tok padu:

Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tagged you, it's because I want to know more about you.

Dan aku tag jak lah sapa-sapa. Mun nak jawab, jawab. Mun malas, ignore jak. Aku paham bah sebab aku pun sik suka bila kena tag. Hahahaha.

Daaaa~

psst... entri tok copy-paste dari FB jak. Aku malas. :mWekk:


post signature

Catat Ulasan