Selasa, Februari 24

Ingga


Sebenarnya aku dah lamak memendam rasa keinggaan ku tok.

:minimo_22:

Gitok ceritanya.
Ada la sorang part time lecturer rah kolej aku tok.
Nya urang Serawak, bumiputera Serawak.
Sikda campur-campur.
Nang pure Serawak.
Tapi nak, nya nang sik pandei kelakar Serawak.
Ingga nyawa ku lok.
Nang sikpat tahan dah tok.

:minimo_34:
Mula-mula masa nya baru datang ya.
Aku macam biasa la ngeso keramahan ku.
Hahahaha... konon.
Ku tanyak la nya tek asal di sine.
Of course la aku kelakar Serawak sebab ku tauk nya urang Serawak bah.
"Ahhh...?"
Ya dijawabnya.
Paduhal tek nya sik paham.
Terus nya nyawab dalam bahasa Melaya.
Aku bila nengar gia alu malas nyawaku.
Terus ku berlalu pergi la tek.
Sikda mood alu ku nak molah kawan.
Ingga nyawa.


Paduhal tek...
Ceritanya famili nya nang lamak diam di Melaya nun.
Dari kecik sampei ke besar nya di sinun.
Ya la alasannya tek sik pandei kelakar Serawak.
:minimo_23:


Walaupun.
Bagi aku ya bukan alasan.
Aku tetap ingga juak.
:minimo_08:

Kali aku tok ada semangat kenegerian sikit kali.
Hihihihi.

:minimo_26:

Kali nya sik pandei kelakar Serawak so nya geng ngan urang Melaya jak lah.
Aku nang jarang la kelakar ngan nya.
Mun ku nak kakar pun ku kakar bahasa Serawak la.
Sidak Melaya gik kakar Serawak.
Ingga nyawa ku ngan urang Serawak gia eh.


Jaik sik perangei ku?
Hahahahaa...
:minimo_20:

post signature

Catat Ulasan