Pages

Monolog 3

Monolog 3

Macam ya lah kita koh. Walau selembut ne sora ko, serenek ne ko kelakar, berguro bersenda still aku sik dapat nak positif, susah gilak...

0 Comments
Big Bad Wolf Sarawak 2019

Big Bad Wolf Sarawak 2019

Dari hari Khamis dah diorang sibuk nak ke Mydin.. Nak beli buku katanya. Kalau boleh nak hari tu jugak ke Big Bad Wolf tu. "Bila kit...

0 Comments
Pencuri Muka Ibu

Pencuri Muka Ibu

Ibu: Alannnn ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ isk, pencuri muka Ibu tok Alan: Aie. Ne ada.. Tok baruk muka Ibu (seraya pegang muka Ibu) Ibu: Aoklah oo.. Tok muka ...

0 Comments
Rezeki Pagi Jumaat

Rezeki Pagi Jumaat

Awal-awal pagi baru masuk bilik, tengok ada kotak atas meja. "Eh, sapa punya ni?" "Azlina bagi" Alhamdulillah... ...

2 Comments
Trip ke Gua Angin

Trip ke Gua Angin

Hari tu saya dan #budakkaran ada aktiviti ilmiah di Gua Angin. Gua Angin terletak di pekan kecil Bau, iaitu kira-kira 1 jam dari bandaraya...

4 Comments
SEGMEN BLOGWALKING TWJ APRIL 2019

SEGMEN BLOGWALKING TWJ APRIL 2019

Segmen Bloglist yang ke-3 saya join untuk bulan ni. Jangan tertipu dengan banner tu sebab segmen bloglist TWJ ini telah dilanjutkan sehin...

3 Comments
Semua Tentang Kita

Semua Tentang Kita

Sesambil bloghopping pagi ni sesambil tu juga dengar Youtube, saja layan lagu-lagu lama. Tetiba randomly kuar lagu Peterpan. KLMJ sangat. ...

4 Comments
Segmen Bloglist Fizacrochet

Segmen Bloglist Fizacrochet

Ini kali kedua saya join Segmen Bloglist untuk bulan April ni. Bulan lain tak tau lagi sebab tak tau boleh aktif sentiasa atau tak. Hihih...

6 Comments
Rambut Bidadari Goreng

Rambut Bidadari Goreng

Pagi ni masa #theimans breakfast, saya explain lah dekat diorang, benda yang diorang makan tu bukan spagetti tapi angel hair. Spagetti kan...

2 Comments
Irfan & Silat Cakar Harimau

Irfan & Silat Cakar Harimau

Sedar tak sedar ni dah bulan ke-4 dah Irfan, #anakno2 belajar silat. Dia belajar perguruan silat cakar harimau yang buat latihan di Majma M...

0 Comments
Review The Loftplaza Hotel

Review The Loftplaza Hotel

Awal bulan 3 ari tu kan validasi di hq di Putrajaya, so time tu saya try hotel yang tak pernah kami check in. Kalo hotel wajib check in me...

2 Comments
Kem Anak Soleh Anak Hebat

Kem Anak Soleh Anak Hebat

Jumaat lepas, cuti umum kat Sarawak ni. Cuti Good Friday untuk penganut agama Kristian. Hari ni pun banyak jugak sekolah yang cuti peristiw...

2 Comments
Hael Hussaini & Dayang Nurfaizah Bercinta Ke?

Hael Hussaini & Dayang Nurfaizah Bercinta Ke?

Bersemut sungguh.. Macam 10 buah lori gula tumpah.. Auww ๐Ÿ˜๐Ÿ’• Tengok gambar jer pun dapat rasa ada something di antara mereka. Semoga...

5 Comments
Fungsi Butang Shift Lock Pada Kereta Auto

Fungsi Butang Shift Lock Pada Kereta Auto

Baru tahu... Butang 'shift lock' pada gear kereta auto fungsinya membolehkan kereta auto ditolak waktu bateri lemah/kong utk rech...

0 Comments
Fastfood Wajib Pergi Jika ke Melaya.. Eh KL la

Fastfood Wajib Pergi Jika ke Melaya.. Eh KL la

Kalau pegi KL, fastfood wajib pegi ialah Texas Chicken! Takde maknanya makan KFC kalau pegi KL. Ye lah, dah ke KL kita makanlah benda yang...

0 Comments
Nasi 3 Budak Gemok Kota Dame

Nasi 3 Budak Gemok Kota Dame

Tetiba teringat pulak Nasik 3 Budak Gemok di Uptown Kota Dame. Phergh!! Sambalnya memang merecik pedas tahap dewa. Ayamnya digoreng dan di...

2 Comments
Idea!

Idea!

Tetiba. Masa basuh pinggan lepas dinner tadi terpacul satu 'term' melimpas di fikiran. Macam ting! Jer idea tu menerjah di kepala ...

2 Comments