Rabu, November 23

Menghitung Hari Mengira Cuti

Cuti si Dia tinggal 3 hari jer lagi. Kemungkinan tak balik bulan ni, nak save cuti untuk bulan 12 nanti. Bulan 12 ada banyak PH. 

IMAN pun dah asyik tanya bila Ayah balik terutamanya si IMAN-2 dan IMAN-3. Hmm... kesian kat anak-anak. Bersabarlah semua kesayangan Ibu.




Lepas Gian

Lamanya dah tak memblogkan diri. Terasa gian plak nak menaip dan mengarang. Tapi macam biasalah bila dah bukak Dashboard ni terus taktau dah nak menaip apa. Padahal semasa gian nak berblog macam-macam jer idea nak dishare di blog. Hmm... baiklah, saya cuba. Saya cuba. saya taip lagi dan lagi k.

Bulan berganti bulan, hari berganti hari, kita semakin menghampiri penghujung 2016. Bermakna dah nak masuk 8 bulan jugak ler kami anak-beranak berjauhan dengan imam kami. Ya! Ayahnya IMAN nun tranfer di seberang laut sana. Sedih plak bila mengenangkan saat-saat awal PJJ. Tapi sekarang alah bisa tegal biasa. Nasib ada famili yang support. Sayang mak, sayang bapak, sayang adik-adik Kakmim. Tanpa mereka entah macam manalah saya nak survive dengan IMAN yang seramai 4 orang tu.

Sori, dah takde idea dah nak menulis. Saya publish saja ya. Haha!


Selasa, Mei 10

Terapi

Setiap orang ada terapi masing-masing kalo rasa macam ada something yang tak kena kan? Selalunya perempuan ni terapi dia mesti shopping. Kalo saya lah kan, tak semestinya shopping. Buat sesuatu yang saya minat pun dah boleh melupakan apa-apa yang tak best tu. Contoh? Saya buat yang kat bawah ni.


Lagi? Saya buat lagi.


Lagi? Saya buat kerja saya jugak la. Sesambil kan?


Kalo tengah semangat tu sehari saya boleh buat beberapa design. Kalo takde mood tu memang takde langsung atau ada tapi tak puas hati langsung.

Hmm... design ni terapi bagi saya.



Jumaat, April 22

7 hari lagi

7 hari lagi si Dia saya kembali ke pangkuan keluarga. Now mode menghitung hari. 2 minggu jadi 'ibu tinggal' memang azab jugak ler. Dulunya masa si Dia ada banyak kerja boleh bahagi-bahagi tapi bila dah sorang, haa... ko jawab ler sendiri. Dengan 4 orang anak. Hmmm...

Mula-mula dulu memang sedih jugak ler. Masa tu memang banyak idea nak ditaip tapi masanya takde nak bukak Blogger ni. Ingat nak update dalam page pun macam malas jer. So baru gagah nak bukak Blogger hari ni.

Oh, ya. Ke mana si Dia saya pergi? Beliau telah dapat promotion dan diarahkan bertugas di luar dari negeri kelahiran tanah air kami ini. Sob sob. Nak buat camne kan? Demi seperiuk nasi. Redha dan rela tapi... banyaklah tapinya sebenarnya. Pro ada kontra pun ada. Dan Dia dah mula bertugas pun kat sana baik takyah cakap tapi tapi lagi.

Oklah kita tunggu bila lagi nak update kat sini. Daa~