Rabu, Mei 6

2nd time beli dan menang

Yeay! Yeay! Yeay! Mood masih bercuti. Kena update blog dulu baru dapat buat tugas rasmi. Ahaks. Hari ni dah 6 Mei tapi punch card April yang lopang sana-sini pun tak update lagi. Haiya.. tetiba rasa malas ni.

Cerita hujung minggu lepas. Al kisah nak dijadikan cerita, dapat call dari Emart masa kursus minggu lepas. Diorang suh gi Emart untuk cabutan lucky draw. Diorang kata, "Puan adalah finalis untuk luck draw Osram." Whatever. Baiklah. Boleh jugak jenjalan bawak bebudak 3 orang tu. "Puan datang sebelum pukul 2 ya." Baiklah.

So hari Ahad tu kami sampai di Emart dalam pukul 1.45 pm macam tu. Pukul 1.15 Emart call lagi untuk remind. Baiklah, baiklah. Kami on the way.

Lepas register di kaunter, tunjuk MyKad dan sign, "Puan tunggu sekejap. Pukul 2 pm kami akan announce lagi untuk cabutan lucky draw. Puan boleh jalan-jalan dulu." Baiklah, baiklah.

Bila dah pukul 2 pm, nama finalis-finalis pun dipanggil. Hanya ada 2 Melayu daripada 10 orang. Seorang Iban kot, selebihnya Cina. So wakil lampu Osram tu panggil seorang finalis untuk cabut nama pemenang. Cabut punya cabut punya cabut, tak seorang pun cabut nama akak. Baiklah. Redha. Mungkin tak menang kot.


Lepas tu orang tu tanya, "Nama sapa lagi yang tak kena panggil?". Saya cuma angkat tangan. "So you are the 1st place winner." Baiklah. Saya blur. Tak tau hadiah apa.

Rupanya RM888!

Alhamdulillah! Rezeki..
Ingatkan sebab dapat angpau merah so dapat cash. Tebal! Hihihi. Tapi tak sedar diriku berangan. Rupanya baucer Emart. Alhamdulillah. Banyak tu boleh shopping di Emart.


Masa bergambar tu saya seorang jer bawak anak. Rezeki anak-anak kenalah interframe anak-anak kan? Ahahaha.


Bukan sorang tapi 2 sekali diinterframe nya. Ahahaha. So mak nya tak lah glamer sorang-sorang.

Ceria kan? Rezeki tak disangka..
Begitulah kisahnya saya dan down light Osram. Hehehe. Actually ini kali kedua saya menang lucky draw dari shopping mall ni. 1st time dulu finalis lucky draw Boulevard. Tapi time tu dapat consolation je bukan main prize. Dapat bekas untuk simpan kukis untuk hari raya jer. Hehehe.

Apapun, syukur! Hari tu shopping barang dapur. Semuanya Emart belanja. Terima kasih Emart! Terima kasih Osram! Ada balance lagi baucer, Ayah Iman cakap boleh la beli waterjet. Hehehe.

Terima kasih, Emart!




Catat Ulasan