Jumaat, April 24

Cabinet Merah Hitam - Antara Impian dan Kenyataan

Sekarang geram sangat rasanya nak mendeco rumah, tapi kemalasan melanda. Kain pun tak habis-habis lipat lagi. Habis 1 batch, datang lagi 1 batch. macam manalah nak habis. Membasuhnya pulak hari-hari. Kalau tak, mau 10 towel dibasuh pada hari Jumaat, belum lagi towel yang kat umah. Yang 10 tu towel budak-budak taska 2 orang tu. Hehehe.

Lama kan tak bercerita impian rumahku istana, eh.. rumah ku hotel.. pun boleh lah. Hotel kan ada housekeeping hari-hari. Hahaha. Berangan ler tuh. Baiklah bercerita pasal rumah. Masa scrol wall di FB tetiba ada sesuatu kuch kuch hota hai. Auw! Apa tu? Jom jom tengok kat bawah ni.


Sangat menggoda lah uols. Seksi sungguh! Dengan tile putih lagi tu. Cantik kan? Cantik kan? Kalaulah saya ada rumah sebesar tu. Hmm....

Apapun, bersyukur jugaklah. At least impian saya telah menjadi kenyataan walaupun masih ada lagi rasa nak add on top up sana sini. See.... hawa nafsu perempuan ni tak pernah nak puas kan?


Sikit lagi nak sama kan? Mulanya memang plan nak buat sink sama macam gambar di atas tu. I mean tempat yang sama. Tapi kontraktor cabinet tu cakap dia takleh buat kat situ. Sob sob. So terpaksa buat kat tengah-tengah tu jer lah. Tapi, tak apalah. Syukur..syukur. Lepas ni nak mengemas rumah supaya jadi macam hotel lah. Ahahaha. Pastu si Iman cakap, wah... cantiknya rumah kita. Terima kasih Ayah, terima kasih Ibu! Ahahaha... drama queen betol anak dara ku itu.


Catat Ulasan