Jumaat, Januari 11

Bekalan anak dan ayahnya

Blog, yuhuuuu!!!

Memandangkan Iman Madihah mintak bawak air ke sekolah
Hmm... itu simptom yan gdia teringin tengok kawan-kawan ler tuh
Minggu ni jer berapa hari dah bekfes yang aku sediakan, tak habis
Bawak ke sekolah, makan dengan kawan-kawan
Anak... anak..
Kesian pulak aku dengan si Iman, Blog

Actually aku dah bayar fee sebulan sekali dengan makan
Sebab tu aku tak risau bab makan
Aku nak ajar jugak dia makan macam-macam
Tak ler makan ayam, ikan, udang, sayur kacang dan batang sayur hijau je
Pastu sup
Benda lain Iman tak suka sangat
Kecuali mee kolok dan ayam pipin (drumstick)
Memang buah hati dia lah

So, hari ni bangun macam biasa
Tapi aku lupa kenapa macam rilek jer aku bangun
Rupanya aku tak prepare bekfes plus bekal si anak!
Pastu terus aku goreng daging burger
Tapi aku memang dah siap letak kat dalam chiller lah
Tak payah tunggu refrost lagi

Dan... inilah bekalan untuk anak dara saya
Sangat simple!

Mini Beef Burger 0!

Kenapa mini beef burger 0?
Sebab saiz mini, pakai bun yang kita guna untuk makan eskrem tu
Pastu 0 sebab takde sos, mayonis, cheese, sayur dan bawang!
Iman punya selera kan?

Guess what, Blog?

Aku tanye Ayah Iman

"Yang, kitak mok makan burger 0 kah?
Dia  - "Mok"
"Makan kah bekal?"
Dia - "Bekal jak"
"Makan kah?"
Dia - "Kamek bekal jak"

Huuuuu...
Laki aku nak bekal mini burger 0 macam anak nya
Sebab tu aku macam tak percaya
Tapi aku letak la jugak sos peket KFC kat dalam bekal dia
Hehehehe

Aku?
Aku bekal lagi advance la
Nasik dan lauk dalca
Dan ikan masin!
Mak buat!
Hahahahaaa

Makan sorang-sorang kat pantri, panaskan lauk dan nasik, dan ngap!


Semenjak 2 menjak ni bila aku prepare bekal
Si Ayah pun nak jugak bekal
Dulu dia jarang nak bekal, makan terus jer kat umah
Baguslah, jimat kan?

Kan, Blog?
Kan? Kan?

Misi 2013 belom sempat tertaip lagi ni
Masih ada dalam kepala
Blog, tolong??

Heheeeee...

Catat Ulasan