Selasa, Disember 4

On air di konti CATS.fm

Blog.
Kau nak tau tak?
Minggu lepas aku dan bebudak aku pegi buat lawatan
Saje je, budak dah abis exam kan
Sebelum cuti tu buat ler lawatan
Ke mana?
Haaa... kau kenal Kak Lehot?
Tak?
Datin Baah?
Tak kenal jugak???
Kesiannyer kau
Meh aku gelakkan kau
Hahahaha
Aku pegi CATS.FM lah
Kau tak tau apa bendalah cats.fm tu?
Alah.. kesiannya kau
Tu radio swasta pertama di Sarawak daaa...
Sekarang dah tau??

Sebenarnya ada ex-student aku yang kerja kat situ
Sebab tu jugak nak pergi ke situ
Nak bagi semangat sikit kat bebudak yang belom abis study ni
Supaya percaya pada diri ataupun meningkatkan self-confidence diorang
Biasalah bebudak aku ni memang tak konfiden dengan diri sendiri
Kalo konfiden takdenya diorang masok kolej komuniti kot
Kot laa...

Haa... blog, kau diam je ek
Takpe, kau dengar je
Biar aku taip, kau baca k
Kau tau tak sape ex-student aku tu?
DJ Nezz la
Dulu masa subjek aku, secara tak tak sengaja aku terkorek bakat dia
Masa tu buat assignment jadi DJ, guna Sound Forge
Dan assignmentnya sangat cemerlang terbilang gemilang sekali
Dia berjaya menjadi DJ sebenar
Walaupun aku ajar sikit jer basic
Tapi kerana minat, bakat, dia dapat siap dengan skrip yang macam DJ
Memang ada bakatlah jadi DJ
Dan sekarang alhamdulillah memang jadi DJ pun
Baguslah Nazmi, semoga awak berjaya dalam bidang yang awak gemari

Meh aku show off kat kau gambar-gambar aku kat konti
Haa.. aku on air jugak tau!
Hahaha
Mesti kau takde dengar kan, blog?
Sori, kau pekak kan?
Hahaha..

Bukan lama pun aku on air
DJ Nezz tanya soalan sikit je
Tak luak mun air liur aku
Huhuhuhu
Ooops... kau marah ke blog?
Ok, sori aku tak sengaja terpercik air liur kat kau
Hahahaa

Jap eh, kau jangan marah aku plak


Cakkk... seswai tak aku jadi DJ?
Hahaha
Jap eh..


Ni sebelum aku on air
Sempat posing kan?
Sebab nak suruh kau cemburu la blog


Aku tengah on air ler nih
Hahahaha...
Gila gelak pulak aku hari ni kan?

Oklah, aku nak gitau colleague aku plak
Tadaaa....
Dari kiri....


Nama?
Tak payah lah aku gitau eh
Kau takkan ada urusan dengan diorang pun


Ni plak beberapa orang bebudak aku
Diorang buat voice over
Saje je... bagi chance..
Bukan aku nak
Ivy cats.fm tu yang bagi chance... hoccayy


Diorang buat teaser ni jer...
Nang antapppp!
Live gitu experience kami ari tu
Bestttt!
Tapi sampai ke ari ni aku belom dengar lagi teaser ni keluar kat radio


Dan time ni DJ Nezz tengah on air
Kami seramai 45 orang penuh jer dalam konti
Tengok tu semuanya dok berdiri belakang Nezz
Suruh apply jadi DJ takmo
Apa daaa..


Last but not least
Nang best koh blog, ngabas sidak di cats.fm
Rindok sa ati mun jadi DJ
Macam best jak
Ingin juak rasa ku nak encoba koh blog
Tapi malu kedirik jak rasa
Hahaha



18 tolak 4

Blog.
Jangan nak perasan ye.
Aku belum fikir lagi nama kau.
Sori ye.
Mungkin kau agak excited jugak ler kan?
Sebab nak dapat nama
Kiranya kau ada kad pengenalan lah gitu
Tapi, harap maaf, talian sedang busy
Aku ketandusan idea
Sebab teori 18 tolak 4 ni lah
Hadoi, jenuh otak aku pikir jawapan ni

Kau senang lah blog.
Dok diam je.
Kau ada kawan tak?
Anak ada tak?
Adik?
Saudara?
Semuanya takde kan?
Laki apatah lagi.
Aku ada, kau takde.
Hahahaha

Oi blog.
Kau tolong aku cari jawapan 18 tolak 4 ni.
Boleh ke tak?

Hahahahahaaaaaaa....


Nama nya .... (isi tempat 0)

Hai blog.
Hari ni dah hari ke-4 di bulan terakhir pada tahun 2012.
Tahun 2013 akan menjelmakan dirinya tak lama lagi.
Terasa sekejap jer masa berlalu tahun ni.
Baru terasa bulan lepas melahirkan Irfan, ni dah hujung tahun dah.
Dan rasanya tahun ni lah tahun yang paling kurang 'lepak' di sini.
Kan blog?

Blog, sepanjang aku selalu lepak kat sini aku tak pernah bagi nama kau ye?
Kesian kau blog.
Terasa aku nak bagi nama lah kat kau.
Kau nak ke?
Kalau tak nak, aku malas nak fikir jugak.
Tapi, nantilah aku fikir dulu nak bagi nama apa kat kau.
Supaya nanti aku lebih bersemangat nak bercerita dengan kau.
Kau sudi kan jadi pendengar cerita aku?

Nanti ye aku fikirkan nama kau.
Kau tunggu je.
Bagi aku masa k.