Isnin, Oktober 8

Kisah Jom BBQ

Alhamdulilah, 'Jom BBQ' yang dirancang macam ya ajak, jadi juak ahernya
Jadi dengan jayanya gik ya!
Sik sangka boleh jadi meriah macam ya
Siap berkanopi & berkarok indah!
Nang best jiran-jiranku yang sporting

Antara benda yang sikda diplan ialah PA system
PA system disponsor oleh Hj Pendi, antara yang senior di lorong ya
Nya diam umah anaknya
Mostly famili kat lorong mek orang sia yg awal 30-an
Anak baru sorang duak
Ne ndak palak gik gila-gila

Sekda pa juak nak dicerita
Share gambar-gambar jak lah
Insyallah kelak bulan 12 nak molah agik
Harap-harap jadi

Sepatutnya petang Jumaat dah sidak nak masang khemah tapi ujan lebat, so pagi Sabtu urang khemah datang ngator.

Lepas ya lepas asar dah sidak masang & testing PA system.

Seawal kol 5 sidak kaum bapak dah stand by nak manggang tapi ari ujan indah, kol 6 baruk stat manggang.

Antara yang dipanggang, udang & kerang.

Ayam wajib ada!

Jagong!

Favourite lamb!

Ikan pari bakar bersambal & kerang bakar

Dan macam toklah rupa mejanya bila dah makan!

Sebahagian kaum ibu.

Sebahagian anak-anak.

Dan karok time yang diulu oleh mc bidan terjun, aka Ayah Iman.

Kitak orang nang sporting, kata 'Penghulu' mek orang.


Yang meriahnya event malam ya dipolah di depan rumah IMAN.
Rumah mek orang nang paling cun di tengah-tengah lorong.
So semualah di depan umah.
Khemah, karok pun rah carpoach mek orang juak.
Ne ndak Irfan & Azzalea sik maok tido siang ya.
Sampei ke malam nahan mata.

Tapi, nang bestlah.
Bukan selalu dapat berkumpul gia.
Sidak bapak-bapak salulah lepak sama.
Sidak emak-emak, mun dah melepak juak alu 'jadi' kerja di umah.
Hehehe.

Insyaallah kelak nak molah lebih bagus gik dari tok.
Daripada lorong yang panjang ya, sik tauk juak berapa pintu.
Dalam 30 lebih buah pintu.
18 famili yang join malam ya.

Harap kelak bila molah agik lebih rami gik join, especially famili di belah depan nun.
Best bah, hidup sepakat membawa berkat.
I like!





Catat Ulasan