Khamis, Ogos 30

Salam Eid 1433H

12 Syawal
Belom terlambat lagi kan?
Salam Aidil Fitri kepada semua rakan blogger dan silent reader yang membaca entri ni
Harap maafkan jika ada ayat-ayat di blog ni yang menyinggung perasaan kalian
Sesungguhnya saya cuma insan biasa yang tak lepas dari kekhilafan
0-0 tau!

Uhukkk..
Baru pagi tadi update kan?
Ni dah update lagi
Biasalah macam tu
Kalau rasa nak update, update je
Kalau tak, nanti tenggelam berminggu-minggu
Susah jugak kan?

Raya tahun ni, ber-4
Seronok, letih, kecoh
Semua ada

Tahun ni kali ke-2 beraya di rumah sendiri
Tahun ni takde buat open house
Penat bila ada anak kecik (alasan si pemalas)
Huhuhu
Betol, penat tau nak layan si kecik, nak mengemas umah
Part selepas majlis tu yang paling penat
Membasuh, mengemop, mengemas

Apapun kalau rajin saya buat jugak nanti untuk rakan seopis dan rakan-rakan di sekitar Kch
Kalau nak beraya lagi, silalah PM kamek di sitok or FB k
Sesambil reunion bersama blogger
Hihihi

Selamat hari raya dari kami!!!

dan 

kami!





6 bulan berlalu!

Pengajaran pagi ni.
Sebelum nak berS3 tu pastikan semua urusan penting dibereskan dulu.
Huhuhu.

Tadi, tengah syok berS3 tetiba rasa nak 'melabur' tu terlalu mendesak-desak.
Nak brek mengejut, SI tengah mencurah-curah.
Tapi bila desakan terlalu keterlaluan terpaksa jugaklah emergency brake.
Bukan apa sayang nak stop, sebab dah seminggu lebih tak bermanja dengan S3.
Amek kau, bila cuti, S3 pun bercuti jugak.
Gulp!
Sila jangan ikut perangai saya ini yea.
Hehehe.
Sungguh membahayakan bagi ibu-ibu bekerjaya yang bila-bila masa boleh dapat surat travelling.
Huhuhu.

Dan.
Inilah dia hero pujaan Borneo.
Irfan Mustaqim dah 6 bulan!!!!

Hensem tak saya?

Irfan masa timbang 6 bulan, 7.1 kg jer
Tapi alhamdulillah Irfan masih setia dengan SI.
Alhamdulillah.
Saya masih bertahan.
Dia semakin-makin aktif sekarang.
Sangat-sangat suka gelak.
Suka bergurau dengan si kakak.
Bila diagah, gelak macam orang buat lawak super maharahaja punya lawak.
Bila si kakak mula menyanyi lagu yang tune ke Laut Cina Selatan, dia mulalah.
Angguk-angguk kepala, goyang-goyang badan.
Comelllll sangat 2 beradik ni bila bersama.
Comelnya perangai hokey, nanti orang kata masuk lif, tekan sendiri pulak.
Orang tak tegur dia, dia yang sibuk tegur orang.
"Heyyhh!" katanya.
Suara garau pulak tu.
Hihihihi.

Dan Irfan dah mula solid food.
Baru start makan bubur nasi - kosong je.
Ibu belum buat lauk lagi.
Sabar ye, tunggu 7 bulan kita makan heavy.


Dan.
Esok cuti!
Semalam start kerja, hari ni last kerja.
Bestnya.



Khamis, Ogos 2

31 sudah

Assalamualaikum buat blog kesayangan, maaf sebab dah lama tak update. Last update sebulan yang lepas. Hari ni genaplah saya 31 tahun lahir kat atas muka bumi ni. Alhamdulillah. Syukran ya Allah kerana anugerah-anugerah terindah yang hadir dan mewarnai hidup saya, iaitu suami, anak-anak, ibu-bapa, adik-beradik dan keluarga besar yang tersayang. Tak dapat dibayangkan macam manalah hidup tanpa mereka-mereka ini.

Blog yang tersayang, Ahad ni saya nak travelling. First time travelling sejak adanya adek Irfan. Adek Irfan dah 5 bulan lebih dah, Risau memang risau sebab Adek Irfan sangat manja dan yang lebih penting Adek Irfan masih lagi menyusu badan. Nak buat stok banyak? Saya bukan jenis yang meriah pun. Buat sekadar yang mampu jer. Selebihnya tawakal je, nasib baik Irfan ada ibu susuan, boleh jugak menumpang susu Adek Azzalea nanti. Dah, takmo pikir lebih-lebih. Cuma nak minggu depan cepat berakhir dan terus menjelmalah jari Jumaat.

Blog yang dipuja, saya kini tengah sibuk dengan Kempen Sehelai Baju Buat Menyapu Si Air Mata. Tak larat nak cerita panjang dekat awak cik Blog. Kalau awak ada FB, search jer kat FB. Alhamdulillah, rezeki anak-anak di Rumah Amal Murni tu mencurah-curah. Semakin dekat hari penyerahan, semakin ramai pulak yang ingin menghulurkan sumbangan. Terharu pulak rasanya bila menerima amanah daripada orang ramai untuk menggembirakan anak-anak yang kurang bernasib baik ni.

Cik Blog, mata saya dah berair dah ni, dari tadi mengadap lappy ni. Nantilah kalau ada masa saya cerita lagi k. Selamat berpuasa.