Khamis, Jun 21

4 bulan selamat dilalui...

Sebulan lagi nak puasa.
1st time menyusu semasa puasa.
Agaknya macam manalah production nanti.
Risau, risau jugak tapi tak boleh risau sangat, kena positif.
Tapi positif jer pun tak guna.
Nak cari jalan camne nak solve in case drop production nanti.

Sekarang Irfan dah mula dibekalkan sebotol frozen EBM + 4 botol fresh.
Baca punya baca, dah konfiden nak mencairkan susu ais tu sebelum digunakan.
Ya, caranya lalukan pada air paip dan rendam sekejap dengan air paip biasa.
Bila dah cair boleh masuk dalam botol untuk dibekalkan kepada BS.
Correct me if I'm wrong.
Lea? Betul tak cara saya ni?

Risau EBM dalam fridge masih banyak tu yang tekad nak gunakan separuh.
Sebelum expired!
Sekarang stok kais pagi makan pagi jer.
Ada pun yang stok tinggal dalam chiller akan digunakan pada keesokan harinya.
Dah 2 minggu takde masukkan dalam freezer.
Memang rasa bersalah tu ada!

Sekarang saya ambik set trial Shaklee.
Dan makan kurma.
SI dah mula nak ok balik tapi masih malas nak buat PP.
Sampai bila nak insaf pun tak tau.

Baru jap tadi order habbatus sauda.
Pastu terasa nak try set 3M Shaklee ni jugak.
Semuanya nak try, nak cuba buat stok kembali.
Kat ofis pam cam biasa.
Balik umah DF dan tandem tapi PP tak buat!
Irfan sepanjang malam mengulat!
Bila bangun kol 5 pagi tengok mulut masih melekat.
Ibu pun tidor tak sedar-sedar.



Apapun kena terus percaya konsep supply and demand.
Tapi power pumping tu saya malas sangat nak buat.
Jeles tengok orang pam dapt beroz-oz.

Diharap dengan adanya supplement saya akan tetap bertenaga.
Dan yang penting Irfan dapat cukup vitamin dan khasiat dari SI saya.

Semoga dipermudahkan perjalanan BF saya.
Ada sebulan lebih lagi nak cukupkan target 6 bulan.
Semoga terus bertahan selepas tu.
Aminnnn...


Irfan Mustaqim pagi tadi.
Walaupun takde bam-bam sangat tapi perasaan bangga sebab BF tu tetap ada.
Takde benda lain pun yang masuk dalam perut anakanda kesayangan kecuali SI.
Memang tak sama perasaan bila anak campur dengan susu FM.
Timbang masa 4 bulan hari tu 6.2 kg jer.
Apapun alhamdulillah, graf tetap naik.


Catat Ulasan