Selasa, April 3

Cuti bersalin 90

Wow! Seronok kan orang gomen leh cuti bersalin sampai 90 hari. Malah ada yang rasa tak cukup pulak. Tapi sebenarnya cuti lama-lama ni ada keburukan pada karier kita. Kebaikan memang pada famili tapi yang mementingkan karier tu memang fikir berkali-kali bila nak isi form cuti. Dulu saya juga mengalami dilemma 60 @ 90 hari.

Tapi bila difikirkan famili lebih penting maka saya decide 90 hari. Tu pun atas galakan suami dan juga rakan bloggers. Risiko yang saya kena ambil, saya memang tak berpeluang untuk dicalonkan dapat APC bagi tahun 2012 ni. Tipulah kalau saya tak teringin nak dapat APC. Memang certain jabatan ikut seniority tapi kalau usaha lebih seniority boleh tak diambil kira.

Takpelah, tahun depan saya akan berusaha. Fighting!

Published with Blogger-droid v2.0.3
Catat Ulasan