Jumaat, Februari 3

FB Lubuk Rezeki

Tetiba pagi ni dapat sms:

Salam, Mira. Silla tok. Around 11 kelak kmk antar mknn ngan ktk.

Tetiba blur sekejap. Silla? Makanan apa?


Puas dok fikir, rupanya chicken pie yang saya order kat FB semalam.


Tak sangka kan? Makanan yang macam tu orang boleh buat online bisnes.
Sebelum ni orang jual biskut raya, cupcakes, apam polkadot.
Tapi yang ni, dia jual spagetti, pie, mushroum soup.
Siap dengan delivery lagi tu!
Apa lagi saya yang tercari-cari chicken pie ni pun order la dari FB budak ni.

Tapi, terlupa pulak gitau dia yang saya kerja dan hantar pada waktu malam.
Malam ni kita makan chicken pie la ek!
Yeay!

Betul kan rezeki ada di mana-mana.
Dan apa-apa jer boleh dijadikan sumber rezeki.
Sekarang ni pun memang trend cari rezeki online.
Senang gitu.
Tak tau nak buat blog, snap gambar, jual jer kat FB.


Harap-harap above bar la chicken pie budak tu nanti.
Tak sabarnya nak punch out petang nanti dan tunggu pie untuk dingappp.



Catat Ulasan