Pages

Tidur meniarap salah satu punca SIDS?

Tidur meniarap salah satu punca SIDS?

Baby Irfan sangat mudah terkejut bila tidur di waktu siang. Bila akak yang menjaga kami dalam tempoh berpantang ni melihat Irfan begitu, dia...

5 Comments
Berbedung

Berbedung

Tak tau pulak apa istilah 'berbedung' dalam BM standard. Berbedung dalam term orang Serawak, macam ni lah. Baby akan 'diikat'...

7 Comments
Baru 14 hari..

Baru 14 hari..

Baru 14 hari berpantang. Hidup dah bosan giler. Sib baiklah bersalin normal, bebas ler jugak nak bergerak ke sana ke sini di rumah sendiri. ...

4 Comments
Sehari sebelum ber-4

Sehari sebelum ber-4

 *Entri yang tertunggak... Sabtu - 11 Februari 2012 Alkisahnya, sehari sebelum bersalin saya sempat jalan-jalan cari makan di restoren...

5 Comments
Irfan Mustaqim

Irfan Mustaqim

Bismillahirrahmanirrahim... Alhamdulillah, Irfan Mustaqim bin Abdul Nizam telah pun selamat dilahirkan pada 12 Februari 2012 bersamaan 19 R...

15 Comments
Tahniah Mak!

Tahniah Mak!

Inilah ayahanda dan bonda saya. Semalam Mak baru je dapat Pingat Perkhidmatan Setia daripada negeri Sarawak. Bapak temankan jer di Astana...

4 Comments
Borang permohonan cuti bersalin

Borang permohonan cuti bersalin

Dah sign tapi belum complete Published with Blogger-droid v2.0.3

6 Comments
2 atau 3?

2 atau 3?

Quick update Macam banyak jer agenda hari ni Dan minggu ni ialah minggu ke-38 Saya belum apply maternity leave lagi! Nak cuti minggu de...

7 Comments
Support Group Meeting @ Sarakid Sarawak

Support Group Meeting @ Sarakid Sarawak

4 hari bercuti termasuk weekend. Semalam I cuti rehat sebab appointment kat klinik sebelah petang. So macam biasalah, kalau kat umah meman...

4 Comments
FB Lubuk Rezeki

FB Lubuk Rezeki

Tetiba pagi ni dapat sms: Salam, Mira. Silla tok. Around 11 kelak kmk antar mknn ngan ktk. Tetiba blur sekejap. Silla? Makanan apa? Pu...

3 Comments
Amalan Romantik Mengekalkan Cinta Suami Isteri

Amalan Romantik Mengekalkan Cinta Suami Isteri

1. Cium tangan suami dan dahi isteri setiap kali sebelum berpisah ke tempat kerja masing-masing. 2. Jika berpisah lebih dari sehari sepert...

0 Comments
Hari yang ...................?

Hari yang ...................?

Salam hari Khamis. Takde kelas hari ni bukan bermakna hari dangdut untuk goyang-goyang kaki. Macam banyak jer kerja-kerja pengurusan sampi...

3 Comments
Negatif = terlebih bayar ke?

Negatif = terlebih bayar ke?

Pelik bin hairan dengan Celcom Broadband saya nih. Sebelum ni dah terminate pastu bila beli tablet aktifkan balik. Nak pakai dekat tab tu....

0 Comments
Jika mendidik anak

Jika mendidik anak

1) Jangan pukul anak dari lutut ke atas 2) Jangan gunakan tangan/anggota tubuh kita utk memukul anak dengan tangan dan jangan sesekali me...

3 Comments