Isnin, Mac 21

Beliang

Ri marek gi Emart.
Shopping hardware sikit pakei dapur baru.
Lepas abis bayar, stop kejap kat meja banquet kat tepi eskalator.
So kemaslah barang-barang tek so sik perlu lah embak troli turun dibah.
Iman tek dalam troli kejeron juak dah nak turun.
Ku turun lah tek, engkah di dibah.
Sambung tolong Ayah Iman kemas barang.
Sekali toleh gik nangga Iman dah sik ada!

Ibu: "Yang, ne Iman? Iman sik ada!"
Ayah: "Aih, kitak dah nurun nya tek duhal?"

Yarabbi! Nerves rasa nyawa.

Ibu: "Carik kat eskalator Yang, kali nya nak turun!"

Ngelepar jak mek 2 laki bini bercarik ngan sik kecik.
Sik lamak pasya ada jak Iman diembak Ayahnya.

Ibu: "Sine kitak nemu nya tek?"
Ayah: "Ya rah tempat basikal ya. Nya dah nak nait atas basikal dah"
Ibu: "Ya Allah, cepat na juak kaki nya eh. Isk..."

Terus ku ambik nya dari Ayah nya. Nya senyum-senyum tetak-tetak jak.
Sik nya tauk aku ngan Ayah nya dah berliang ati.

Ayah: "Rasa terhenti kejap nyawa tek. Rasa kosong jak Emart tok sik berurang"
Ibu: "Ya lah, pengajaran, sikpat layap agik dah Iman tok"

Pasya mek orang balit.
Turun dibah. Melimpas kedei jual magazine.
Iman dah ter-aok-aok, angguk-angguk palak dah nunjuk buku.
Adoh, nya mintak buku gik.
Cun juak tek ada majalah PaMa latest di kedei ya.
So aku singgah lah beli sigek.
Si Iman dah nangis, nunjuk buku.
Cariklah juak sigek buku ngan nya.
Mulut dah bisin, aok, aok.
Mun aok ya, retinya nya maok lah ya.
Dah lah sikda buku best, beli juaklah sigek.
Pasya gi bayar ngan cashier di dalam.
Pulang nya nangis gik ngan Ayahnya.
Berair mata nangis.
Terus cepat-cepat bayar then kuar agak nya.
Suk nya tek terus buka buku nya.
Siap jari tunjuk-tunjuk kat buku ya, macam menar jak baca.
Alu suk lah nya tek sampei ke kereta.

Mun sik tegal nya ilang sekejap tek, sik juak nak nurut kata nya.
Gik rasa berliang, gine mun nya menar diculik urang.
Sine nak carik ganti?????
Nauzubillah.. mintak simpang malaikat 44.

Iman & cousins. Nangga Iman lok, berolah kali jak rupanya. Dah lah nya sorang rempuan.



Ibu Iman: mode blur alu terembak-embak sampei ke opis.


Catat Ulasan