Pages

Pelajar UNIMAS terjun tasik bunuh diri

Pelajar UNIMAS terjun tasik bunuh diri

Sik pandei juak ku nak ngomen pasal miak bunuh dirik di Unimas ya. Kita bukan di situasi so nya sik boleh juak nak nganok nya sembarangan. ...

6 Comments
Customer is always right

Customer is always right

Al-kisahnya saya telah berdeal dengan seseorang semalam, untuk buat video korporat. Dan dia bersetuju untuk berjumpa saya untuk berbincang ...

9 Comments
Kajian Personaliti Manusia

Kajian Personaliti Manusia

Anda suka sesuatu kajian mengenai personaliti manusia? Oh, saya suka. Tapi, kenapalah saya masuk kelas sains dulu ek. Kenapalah saya bela...

4 Comments
Jackie Chan meninggal dunia?

Jackie Chan meninggal dunia?

Heboh! Antara percaya & tak percaya je. Biar benar Jackie Chan meninggal. Rupanya khabar angin jer. Ayah dia la yang meninggal sebenarny...

5 Comments
Mengapa wanita hamil perlukan asid folik?

Mengapa wanita hamil perlukan asid folik?

Apakah asid folik? Asid folk adalah salah satu vitamin kumpulan B. Ia wujud secara semulajadi sebagai folat dalam kekacang, sayuran hijau,...

6 Comments
Bukan mudah nak menjadi seorang blogger

Bukan mudah nak menjadi seorang blogger

Membuat blog amat mudah. Tetapi mempunyai blog bukannya mudah. Membuat blog, anda hanya perlu baca dan klik sahaja mengikut langkah-langka...

4 Comments
Meet The Blogger

Meet The Blogger

Mostly semua yang attend wedding Ztie ri marek dah publish cerita pasal big day Puan Ztie, saya jak belom eh.  Lambat perauk saya juak. Hehe...

11 Comments
BerMcD bersama Mama Adam

BerMcD bersama Mama Adam

Seperti yang dirancang, mini gathering sekdalah menjadi tapi berjaya lepak kejap ngan Adam Izz Haris ngan mama & ayahnya. Puas walaupun ...

17 Comments
Mini Gathering

Mini Gathering

 Entri melekat-lekat. Scroll ke bawah untuk entri baru. Kawan-kawan di sekitar bandaraya Kuching, Apa kata kita polah mini gathering we...

23 Comments
Hibernasi

Hibernasi

Hibernasi menurut definisi saya sendiri ialah tidur di musim sejuk (untuk haiwan). Malaysia ialah sebuah negara beriklim khatulistiwa, iaitu...

2 Comments
Extreme - More Than Words

Extreme - More Than Words

Hari ini dan semalam kerjanya asyik mendownload the 90's English songs jek Oh, I like... mengimbau zaman-zaman muda remaja dulu Di ...

2 Comments
Makanan Antioksidan yang Terbaik dan Rahsia Anti-Penuaan

Makanan Antioksidan yang Terbaik dan Rahsia Anti-Penuaan

Penuaan adalah proses semulajadi yang dapat memberi kesan besar pada kesihatan dan kecantikan. Mendedahkan kulit secara berlebihan pada sin...

2 Comments
Ada aku kesah?

Ada aku kesah?

Nak komplen kat blog sendiri pun salah ke? Kalau aku diam, baik takyah ada blog. Aku komplen kat sini, kat blog aku ni, ko pun bukan ada ...

9 Comments
Saya tanpa BFF

Saya tanpa BFF

BFF ialah istilah yang budak-budak sekarang gunakan untuk bestfriend atau teman yang paling rapat. Best friends forever. Entah kenapa bil...

4 Comments
Suara Hati 2

Suara Hati 2

Kenak lah rasa makin boring ngan kerja nektok? Dah lah miak molah hal. Sik pernah nak jumpa miak bagus. Nang miak 'kurang upaya' ...

3 Comments
Cara-cara memasang spec

Cara-cara memasang spec

Auntie-Auntie, Iman ada spec, Mak Udak Iman berik dolok Mun Iman masok Emily Ibu, terus Iman ambik spec Iman Spec Iman warna pink Iman s...

10 Comments
Si seksi Miera Liyana

Si seksi Miera Liyana

Geli-gelemam aku tengok baju yang Miera Liyana ni pakai. Hampir menampakkan tetek. Er, siapa Miera Liyana ni? Ala... yang berlakon cerita &...

7 Comments
10 perkara yang perlu anda tahu

10 perkara yang perlu anda tahu

1. Tidak mengambil sarapan pagi # Apabila seseorang tidak mengambil sarapan pagi, paras gula dalam darah akan menjadi rendah. Ini akan me...

4 Comments
Beliang

Beliang

Ri marek gi Emart. Shopping hardware sikit pakei dapur baru. Lepas abis bayar, stop kejap kat meja banquet kat tepi eskalator. So kemasla...

10 Comments
Macam-macam hal

Macam-macam hal

Lamak dah sik update, macam-macma hal berlaku. Lak lah ku update. Gik sekda mood tok.

1 Comments
Cobaan... cobaan

Cobaan... cobaan

Tadaaaaa..... Dah boleh masak di dapur baru Kotan kejeron eh... alu nak testing terus Kerana kesontokan masa, ya lah balit kerja dah k...

9 Comments
Iman On Board

Iman On Board

Cantik tak? Hehehe... aksesori untuk Emily Ibu Kesian Emily , belom ada apa-apa aksesori lagi Nanti Ibu cari aksesori lain lagi untuk E...

3 Comments
Iman Madihah - setahun 4 bulan

Iman Madihah - setahun 4 bulan

Sesampeinya di kolej, lepas lepak minum-minum pagi, aku onlah laptop. Nak start kerja. Tetiba laptop sik dapat on. Hmmm... tauk ku sapa enta...

7 Comments
Home Sweet Home version 4

Home Sweet Home version 4

Last week nang nya sikda molah, so minggu tok baruk start agik Sik lamak gik siap lah Mun minggu ya tek terus proceed rasanya nang siap da...

13 Comments