Pages

Dil Use Do (Shammi Kapoor & Hemma Malini) vs SMS (Ria Amalia)

Mulanya Ayah Iman nak try nengok 'Ngangkung' yang baru habis didownload tapi file corrupt pulak dah. Kensel. Tapi ada cd Andaaz pulak depan mata. So layankan ajer,  best gak hujan² gini nengok lagu² dalam filem hindustan tahun 1971 tu. Lama tu, saya pun tak lahir lagi. Ooops, mak ngan bapak pun tak kawen lagi la. Ayah Iman pun sama tak wujud lagi kat dunia ni. Hihihi.

Lagu 1 ialah Dil Use Do, lagu yang kat bawah ni. Korang dengar la dulu, lepas tu baru saya bagitau.





Dah abis dengar? Familiar tak lagu Indon yang sebijik sama dengan lagu ni? Haaa... kan? Kan? Kalau yang tak tau lagu SMS, cuba plak tengok VC kat bawah ni.




Rupanya lagu SMS ni diciplak dari lagu filem Andaaz. Takde la hebat mana pun Indon tu. Hari tu heboh cakap Misha Omar copy lagu apa entah dari Indon. Tu kalau tak silap la. Malas nak ambik tau. terbaca  sikit jer kat blog gosip artis. Rupanya.... diorang pun copy lagu hindustan, takde sape pun heboh.

Ibu Iman: sik suka mun Ahmad Dhani jadi pengetua AF musim akan datang tok...


Kakmim

Blogger since 2008. On off blogger since 2013. Blogging is my passion. Now and forever.

6 comments:

A.s.t.i.n.a said...

Yohh romantikk eihh nangga hindustan..

Ibu Iman said...

sekali 2 kala bah deng.. hahaha

rose said...

lama sungguh x layan hindustan.. huhuhu.. rindu plak nk tgk cite mohabbatein.. :)

eida said...

kmk beranak brk pas nangga ngangkung ujg mggu tok tek..vcd jakla..tp tengah2 nya lekat indah..aduii..

Ibu Iman said...

rose, nnt ph nnt pi ler layan sat.. hehehehe

eida, kmk 3 beranak ria dh nangga wayang.. hihihi... sidak adik mek tok gago nk nangga... alah leh iman jak sidak, iman dh nangga lam wayang.. hehehe

Mama Rayyan said...

saya pun tak suka ahmad dhani jadi pengetua AF9....hu..hu...