Pages

Saya pilih 60..!

Saya pilih 60..!

Alhamdulilah, pagi tadi dah selamat mendengat taklimat SBPA di Politeknik Kuching. Sebelum ni dengar cakap-cakap orang jer. Bila dah dengar...

3 Comments
Menjadi Ibu dan mempraktis potty training

Menjadi Ibu dan mempraktis potty training

Perasaan bila pertama kali bergelar 'Ibu' memang satu perasaan yang indah, yang tidak dapat digambarkan dengan kata-kata. Sebaik saj...

6 Comments
Perbezaan Rhesus darah antara si ibu dan anak

Perbezaan Rhesus darah antara si ibu dan anak

Baru² ini kenalan kepada kenalan telah mati syahid selepas berjuang melahirkan anak dan saya difahamkan (melalui komen di FB) ianya berkaita...

2 Comments
SBPA oh SBPA

SBPA oh SBPA

Sana-sini orang sibuk dengan SBPA. Saya baru jer dapat borang tu semalam tapi tak sign lagi. Taklimat jabatan pada 29hb nanti di Politeknik ...

0 Comments
Penghujung tahun 2011

Penghujung tahun 2011

Sekali rasa nak update, update jer la. Takde maknanya nak Wordless Wednesday hari ni. Hihihi. Bila nak menutup tahun ni, biasalah mesti be...

0 Comments
3rd Trimester

3rd Trimester

Berapa hari lagi kita nak meninggalkan 2011. Cepatkan masa berlalu? Dan minggu ni Adek dah minggu ke-31, nak masuk 8 bulan dah. Ada sebulan ...

2 Comments
Aku terima nikahnya

Aku terima nikahnya

13 Disember 2008 Aku terima nikahnya.... Maka bertukarlah status daripada 'Cik' ke 'Puan' Dan bermulalah kehidupan beruma...

5 Comments
Iman 2 tahun

Iman 2 tahun

Iman dan makcik-makciknya Rasanya ini ialah 1st entri tentang Iman Madihah sejak dia berusia 2 tahun Hmm... Iman sememangnya peminat teg...

2 Comments
Warkah untuk Adik

Warkah untuk Adik

Sebak. Tiba-tiba terasa sayu. Ibu rindukan Adik yang masih dalam rahim Ibu. Ibu harap Adik 'membesar' dengan sempurna dan sihat. Ami...

3 Comments
Singkol

Singkol

Singkol Tau tak apa itu 'singkol'? Singkol tu dalam bahasa Melayu standardnya ialah JANGGAL Apa yang nak dijanggalkan? Hari ni ...

3 Comments
Nombor binari 111111

Nombor binari 111111

Nombor binari lagi untuk tahun 2011 selepas 101111. Dan ramai yang memilih tarikh keramat ni untuk mendirikan masjid, mungkin ada yang sangg...

0 Comments
30 Oktober 2011 - Happy 2nd Birthday, Iman Madihah!

30 Oktober 2011 - Happy 2nd Birthday, Iman Madihah!

30 Oktober 2011 Iman Madihah genap 2 tahun. Bangun jer tido dia dah tersengih-sengih, macam tau² jer hari tu birthday dia. Ibu: Happy birth...

2 Comments
Wordless Wednesday #10

Wordless Wednesday #10

Angry bird ngando! Published with Blogger-droid v1.7.4

1 Comments
Shopping dan Aset

Shopping dan Aset

Sejak bergelar isteri dan ibu saya jarang sekali keluar shopping dengan kawan-kawan. Kalau ada pun time out station jer. Tu pun kalau ada ge...

3 Comments
Kenapa kurang update?

Kenapa kurang update?

Bukannya tak nak update tapi sebenarnya tak tau nak update pasal apa. Entahlah kenapa dulu dan sekarang dah rasa lain tapi padahal sama jer....

0 Comments
Kelebihan doa Nabi Yunus

Kelebihan doa Nabi Yunus

“Maka kalau sekiranya dia tidak termasuk orang-orang yang banyak mengingat Allah. Niscaya ia akan tetap tinggal di perut ikan itu sampai h...

5 Comments
Restless Sunday

Restless Sunday

Syoknya weekend. Walaupun Ayah ada course 2 hari tapi dapat spend masa dengan puteri kesayangan di umah sambil mengemas apa-apa yang patut. ...

0 Comments
Rahsia Surah Al - Kauthsar

Rahsia Surah Al - Kauthsar

Surah ini paling pendek, hanya mengandungi 3 ayat dan diturunkan di Makkah dan bermaksud sungai di syurga.Kolam sungai ini diperbuat dar...

0 Comments
Memasang signature di blog

Memasang signature di blog

Saya ni bukannya jenis orang yang rajin nak buat tutorial kat blog tapi memandangkan ex-schoolmate masa sekolah rendah dulu, dia tanya camne...

2 Comments
Teori Nenen Berbelah

Teori Nenen Berbelah

Memperkenalkan.... tok aji Iman!! Hahaha.. Anak dara saya, sampai jer kat umah nenek, terus tak layan saya Sibuk main kereta pakciknya P...

3 Comments

Quote for today. Tiada kena-mengena dengan yang hidup atau yang mati.

1 Comments
Prediction!

Prediction!

Alhamdulillah... dah masuk 21 minggu. Dah boleh scan gender tapi tak pergi lagi scan. Pagi tadi scan kat klinik ibu dan anak, alhamdulilah, ...

0 Comments
Seandainya aku masih single?

Seandainya aku masih single?

Layan FB tengah malam guna lappy, memang sesuatu yang jarang dilakukan. Malam ni layan Iman online tengok Upin Ipin atas katil jer sebab dah...

5 Comments
Iman 23 bulan

Iman 23 bulan

Sebulan lagi Iman Madihah genap 24 bulan Waaa... tak sangkanya Iman dah nak masuk 2 tahun Rindu pulak masa Iman newborn dulu Hmm... Ib...

2 Comments