Jumaat, November 5

Diari Penang 2

29 Oktober 2010

Kami 3 beranak selamat chech-in di Grand Continental Hotel, Penang
Masa check-in Iman Madihah dah tido dah, dalam cab lagi dah tido
Sampai di bilik, letak atas katil, dia pun terbangun
Pastu main-main takmo tido
Alahai anak Ibu
Dah ler pagi-pagi nak gerak awal, ronda Penang
Sib baik la paksa-paksa tido, dia terlelap jugak


Muka tension bangun awal pergi breakfast

Pas breakfast kitorang 3 beranak pun jalan-jalan kat area Komtar tuh
Sementara nak tunggu check-out kol 1

Kami tangkap gambar kami sendiri, tengok muka Iman yang ngantok tu

Model Komtar, ayah dan anak

Pastu kami jalan lagi sampai ke Prangin Mall
Iman sempat lagi tido kat situ
Ye la orang tu jenis yang bangun lambat, tetiba bangun awal plak
Mesti la badmood, tapi yang bagusnya Iman ni bukan jenis baby yang meragam
Tengok-tengok dah tertido di bahu Ayah
Pastu kami naik beca balik ke hotel
Seram gak naik beca, kiri kanan kereta besar
Rasanya 1st time naik beca ni, hihihi




Lepas check-out kami pun pergi ke Queensbay
Naik Rapid Penang, hihi
Lamanya tak naik bas


Tunggu bas di bawah Komtar

Barang-barang kami tinggalkan di hotel dulu
So kami pergi berlenggang untuk shopping
Shopping di mana?


Semestinya di Jusco!

Jangan heran Jusco memang favourite shopping place bagi saya
Kalau kat KL, Jusco Mid Valley tu ialah tempat yang MESTI pegi
Kenapa Jusco?
Mungkin barang-barangnya taste saya dan harganya berpatutan kot
2-3 jam di Jusco memang tak cukup
Hmm... bila nak ke Jusco lagi ek?


Catat Ulasan