Pages

Holiday Mode

Holiday Mode

1 Pagi ni bawak Iman injek setahun Tapi Iman lusa baru setahun Seperti biasa Iman ok, nangis sekejap jer. Pastu salam ngan nenek nurse d...

4 Comments
25 perkara tentang Ibu Iman

25 perkara tentang Ibu Iman

Sila baca arahan tag: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, habits, or goals about yo...

13 Comments
Kucing menjejas kehamilan..?

Kucing menjejas kehamilan..?

Membela kucing boleh memberikan kesan negatif kepada kandungan. Ia berkait dengan sejenis parasit iaitu protozoa Toxoplasma gondii yang memb...

2 Comments
Mendownload VC dari YouTube untuk dijadikan cd edutainment si kecil anda

Mendownload VC dari YouTube untuk dijadikan cd edutainment si kecil anda

Mengikuti perkembangan pembesaran anak-anak adalah suatu pengalaman yang sangat berharga, yang tidak dapat dinilai dan ditukar ganti, teruta...

7 Comments
Iman 11 bulan, 4 minggu

Iman 11 bulan, 4 minggu

Kalau tengok pen, mesti akan sibuk carik kertas/buku. Pas conteng-conteng, konon-konon buat aksi penat pulak. Hari tu tanpa disedari Iman...

5 Comments
Saya perlukan button 'LIKE' seperti di FB!

Saya perlukan button 'LIKE' seperti di FB!

Adik-adik, kakak-kakak, pakcik-pakcik, Seriously saya memerlukan button ' LIKE ' seperti di FB tu di blog anda. Bukannya apa, adi...

6 Comments
Nak keluar dari zon ini!

Nak keluar dari zon ini!

Sejak semalam aku tak buat langsung pun 1 kerja! Semalam hari aku blogwalking. Hari ni tak tau jadi hari apa. Sekarang aku dah takde Pen...

4 Comments
Kebaikan kurma ketika mengandung dan bersalin

Kebaikan kurma ketika mengandung dan bersalin

Selalunya, buah kurma ini hanya dimakan sewaktu bulan puasa sahaja. Tapi bagi ibu yang sedang hamil, buah kurma sememangnya amat bagus untuk...

3 Comments
Biarlah gambar bicara

Biarlah gambar bicara

Sepetang di Kuching Waterfront Potong kuku sebelum jalan-jalan k. Ibu potong. Sayang Ibu. Setibanya di Waterfront Ibu terus suruh Ayah sna...

7 Comments
50 bloggers diperlukan!

50 bloggers diperlukan!

9:27 am Setelah singgah di blog Amni . Saya terfikir. Adakah saya boleh menjadi salah seorang daripada 50 blogger itu? Boleh kah? Layak kah...

8 Comments
Latih Anak Sulung Sebagai Pemimpin

Latih Anak Sulung Sebagai Pemimpin

Tatkala ibu mengandungkan anak kedua, si ibu mula terhidu perubahan sifat anak pertama. Kebiasaannya sifat anak pertama tersebut akan beru...

2 Comments
Perasan tak?

Perasan tak?

Ada apa dengan header..?

5 Comments
Sabtu kah ri tok..?

Sabtu kah ri tok..?

Pagi tok bangun awal sebab miak ku ada friendly match dengan KK Kuching. Dah bangun awal tapi ngengon si kecik alu aher juak ku turun. Ter...

4 Comments
Kadang-kadang...

Kadang-kadang...

Kadang-kadang, Bila otak dah penat Badan dah penat Bosan.. Asyik buat kerja yang sama Rasa nak pergi jauh Jauh dari 'sini'.....

2 Comments
Birthday Ayah

Birthday Ayah

22 Oktober 2010 Birthday Ayah yang ke 34 tahun. Happy birthday, Ayah! Iman sayang Ayah. Ibu pun sayang Ayah. Nanti bawak Iman jalan-j...

4 Comments
Takkan mengerti

Takkan mengerti

Mereka tidak mengerti Dan tak mungkin mengerti

3 Comments
Push Car baru Iman

Push Car baru Iman

Iman ingat lagi masa tu Ibu baru balik travelling dari Teluk Intan. Lepas hari raya hari tu. Sampai jer umah Ibu terus tido sebab malam tu...

3 Comments
Semakan Status Halal di Laman Web Halal Malaysia

Semakan Status Halal di Laman Web Halal Malaysia

Masih ragu dengan status halal premis-premis yang selalu anda kunjungi? Sekarang anda bolehlah menyemak di laman web Halal Malaysia . Sila...

0 Comments
Ibu sikda cerita ngan Iman hal kerja koh

Ibu sikda cerita ngan Iman hal kerja koh

Auntie-auntie, Ibu tekanan hal kerja. Tapi Iman sik tauk hal apa. Ibu sikda cerita ngan Iman. Mun balit kerja, Ibu mesti tido. Dah mal...

4 Comments
Tips Dan Doa Untuk Membentuk Peribadi Anak

Tips Dan Doa Untuk Membentuk Peribadi Anak

Antara langkah-langkah yang boleh dilakukan seperti berikut. Doa mestilah disusuli dengan tindakan yang hikmah dalam cara kita membentuk per...

4 Comments
Ibu kamboh

Ibu kamboh

Auntie-auntie, Hari tok hari Isnin. Ibu kamboh jak ri tok. Bukan kamboh apa, kamboh nak molah online payment. Ibu ada order antisock k ...

5 Comments