Khamis, Ogos 26

Mini shopping di booth blogger

Malam tadik seperti biasa pergi bank, bayar utang-piutang semua.
Before ya tek pergi Super Mall lok encarik susu anak kawan ku.
Nak ngepos ke KK sebab di KK sikda berisik susu ya.
Tapi sik ketemuan di Mall.


Terus lah tek ku ngajak Encik Suami aka Ayah si Iman pergi ke eMart.
Walaupun dah kira ahir juak lah time ya, tapi urang gik melobo.
Kedong tek nak urang baruk payday.
Nak encarik baju melayu Ayah Iman lah tek.
Sesambil encarik susu juak.
Sesambil juak survei-survei barang k molah kueh.
Tapi nak..
Nama jak survei tapi terbeli shawl.
Kih kih kihh...
Ada baju lom ada shawl bah, tudung ada tapi nektok kan I prefer k shawl.
Hahaha... nang ngegeh.


Nak dijadikan cerita tek.
Masa nangga-nangga shawl di sigek booth tok.
Nang up-to-date lah barang di booth ya.
Salesgirl nya chubby tapi cute gilak.
Tokey nya tek tersenyum-senyum.
Nang ada daya penarik lah booth ya tek.
Muka ada senyum mestilah manis nak?
Hehehe.


Aku tek tengah nak encoba ngator shawl rah palak.
Si adik salesgirl yang cute ya macam ikhlas jak melayan aku.
Suk lah aku mun gia koh.
Hahaha... nang dasar rempuan juak aku tok.


Tiba-tiba tauke datang...


Tauke: Kitak Mira nak?
Aku: Aok. Kitak sapa oh? (Senyum-senyum lah aku tek)


Bukan apa, ku takut juak member sekolah lamak ka, lak madah kita lawa.
Aku nang sikda idea sine ku pernah jumpa rempuan ya.


Tauke: Kitak blogger nak?
Aku: Aok.
Tauke: Hmm... kenal lah kamek.
Aku: Kitak sapa ooh?
Tauke: Kamek blogger juak. Ngegeh Babe.
Aku: Ohhhh... paduhal
(Dalam ati, sik sangka juak ada juak urang kenal ngan aku)


Kecik jak sora nya madah nickname nya tek koh. Hahaha.


Alu la tek terus nya melayan aku meli shawl di booth nya.
Kacak-kacak bah.
Tudung syria ada juak.
Kelak mun ada rasa nak beli shawl agik harus embak baju terus ke sia.
Senang nak matching-matching.
Kih kih kih...
Dasar rempuan oh...
Sib bait lah Ayah Iman seorang yang bait, understanding, gentleman, loving man.
Nya layan jak kerenah aku mun nak berbeli ya, berbeli tok.
Sayang Ayah Iman eh.


Thanks for everything, Yang!
Haih, melelat indah aku lok..


Sik sangka.
Walaupun sik rapat ngan  Ngegeh Babe, jarang komen di blog nya, tapi nya rapih.
Camya lah kita berjual, mulut sik boleh berat ooh.
Hehehehe...
Lak raya gi umah.


Kecik juak dunia blogger di Kuching tok padu....
Eh, lak mun ada blogger lain tertemu di pasar, jangan lupak negur ah.



Catat Ulasan