Selasa, Ogos 17

Mengamboran

Aku sebenarnya ada sedikit perangei pelik.
Tapi aku rasa tok normal lah.
Sebab rasanya mesti rami juak di antara kitak orang yang berperangei camtok.


Bila tengah molah kerja, aku suka nyuruh meja ku mengambor.
Makin mengambor, makin semangat molah kerja.
Retinya banyak kerjalah ya.
Hahahaha.



Menar sik?
Ada sik kitak orang macam ya?


Dan bila semua kerja dah setel barulah semangat nak ngemas meja balit.
Tapi walau segago ne pun, mun nak balit, meja mesti clear.
Mun sik clear lak pagi sok turun kerja alu bingong nangga meja mengambor.
Lom stat kerja gik dah bingong, bahaya juak ya.
Lak alu down, sekda mood nak molah kerja.


Dan.
Perangei yang sik bagus sejak zaman pregnant dolok.
Aku suka save semua kerja ku di desktop.
Apa tek senang nak bercarik.
Biasalah dolok masa pregnant, jadi pelupak.
Sikmok engkah lam C, lam D sikmok juak, apatah gik E, F, G.
Engkah jak rah desktop, on jak laptop terus nangga nama fail.
Sik lah lupak.


Bila dah siap, dah print.
Baruklah ditransfer ke external.


Dan.
Sampei kinek tok benda ya alu jadi habit.
Fail yang selalu diaccess, mesti engkah di desktop.
Nasib bait la desktop icon ya dapat dihide.
Mun sik, nang mengamburan!


Kitak orang camne?



Catat Ulasan