Khamis, Januari 28

Cupcake Class

 Gambar dicilok dari FB Naz. Apa la Ibu Iman lupa nak bawak digicam.

Last week, hari Sabtu Ibu Iman telah dikorbankan demi untuk belajar mendekorasi cupcake. Sebelum ni asik order je kan, teringin gak nak merasa buat sendiri.

Hasilnya:

 
 10 cupcake untuk dibawa balik. Interesting memang interesting tapi Ibu Iman ni kurang sabar orangnya, dah ler tak kreatif pastu mengantuk plak. Boleh tengah bentuk-bentukkan fondant mata ini mengantuk. Isk isk isk..

Yang nih guna nozzle dan butter cream jer nak bentukkan bunga dan daun. Memula tu tak jadi jugak daunnya. Haha.

Yang nih guna edible image jer. Tapi edible image ni kena order, takde kat area Kuching nih.

 
Nih guna fondant. Ada 1 lagi fondant itik tapi lupa nak amik gambar sebijik-sebijik sebab itik tak menjadi sangat terus malas nak siapkan cupcake itik dalam air tu. See, tak sabar, cepat give up lak tu. Hihi.

Insya Allah nanti Ibu Iman nak try buat sendiri tapi guna buttercream jer la ek. Fondant? ?Malas ku. Huhuhu. Leceh macam main plastisin. Hehehe. Entah bila la nak buatnya.

post signature
Catat Ulasan