Rabu, Disember 23

Pemandu Haram

Hari ni seperti biasa lepas hantar Ayah Iman pergi keja di muka pintu, Ibu dan Iman pun naik bilik semula. Iman takmo tidur tapi mata Ibu yang ngantok, Ibu plak yang tido. Hehehe. Bila Ibu dah terjaga Iman plak tido, apalagi Ibu pun sambung tido lagi la. Kat luar pun masih lembap, cuaca tak panas tak best plak nak membasuh. Huhu. Alasan si pemalas. Keh keh. Sedap-sedap lena diulit guling, hihi, Ayah Iman lak call. Ayah cakap hari ni dia dapat keluar coz Big Boss segala Boss takde, so dia ajak setelkan semua urusan rumah baru hari ni. Ye la, ye la, tapi malasnya, tu cakap dalam hati jer tu.

Seperti yang dijanjikan Ayah Iman pun sampai di umah tapi Ibu tak siap lagi, Dah malas tadi kan? Iman pun masih tido. Kesian Iman Ibu terpaksa kejutkan for susu time. Lepas tu baru Ibu bersiap, tak sampai 20 minit dah siap pon. Ibu siap kan tak lama. Hihi.

1st destinasi nak withdraw duit di RHB Satok. Nak tak nak memang terpaksa withdraw kat kaunter sebab nak withdraw amaun yang besar. Sampai jer di RHB, cek purse, IC plak terlupa nak ambik dari bapak. Waduh waduh, gawat. Dah la nak withdraw banyak tak bawak IC lak tu, confirm memang tak lepas. Pergi tanya kat staff kat situ, ya, memang benar, mesti tunjuk IC or driving lesen. Belek lagi purse. Oh, di mana driving lesen Ibu? Carik punya carik, selongkar punya selongkar memang sah driving lesen takde dalam purse. Di mana agaknya ya? Puas Ibu Iman fikir tapi tak ingat bila kali terakhir Ibu mengeluarkan bendalah tersebut dari purse. Isk isk isk.. memang gawat. Menyusahkan betul.

Rupa-rupanya selama ni Ibu Iman jadi pemandu haram, memandu tanpa lesen. Dah la ulang-alik Kuching-Bau-Kuching masa gi kerja.

Dah carik dalam drawer, dalam purse lama semuanya takde. Ke mana la agaknya driving lesen Ibu yek?


post signature

Catat Ulasan