Khamis, September 3

Masa berlalu begitu pantas

Ari tok dah 1, 2, 3, 4, 5, 13 Ramadhan! Dah dekat 2 minggu dah kita posa. Dan aku baruk 6 ari posa penuh. Ada ari yang aku terpaksa pecah posa sebab sik larat. Bayangkan kelas 5 jam, straight. Nang rasa pa nyawa. Nasib bait ada geng cina tukang ngoder makanan, then secara rasminya bilitnya terus jadi port makan. Lagikpun ada gik mummy-to-be yang lain yang sik posa. Hiks hiks... alu tumbuh tanduk. Mun pecah posa tapi sik makan bagus sikboh. So, mek orang yang sik posa call kedei makan di depan kolej, mun sik take away jak Marry Brown. Ya lah apa juak ada di Bau. Ya jak ada. Oo tedah..

Ari tok kelas aku tek dari kol 8 am-12.30 pm then sambung gik 1.30 pm - 3.30 pm. Ya pun aku dah 'cut'kan masa lecture. Sik tekabir ku eh. Pasya abis kelas jumpa miak gik. Sampei la kol 4 suku. Pasya jumpa gik ngan sorang lecturer baru, berik nya material k nya ajar. Ok la ada lecturer baru so ada la sikit masa free aku untuk molah kerja-kerja sukan. Apu... nang rasa cepat jak masa berlalu ari tok tek. Ne ada duduk kat bilit gilak. Dalam lab ajak. Nang cayalah aku ngan dirik ku pun ari tok. Hahaha.

Sebenarnya ari tok kelas ku 5 jam jak tapi ari marek ada program Merdeka so kelas pagi ri marek ditangguh ke petang tok. Kelas aku pagi marek 5 jam, tambah ngan kelas ari tok, jadinya dari pagi sampei petang ku terpaksa ngadap muka miak yang sama. Lejuk? Biasalah. Dah 2 sem aku ngajar 2 subjek miak yang sama. Terimak jak lah.

Bila dah 4.30 rasa gik awal jak nak balit. Sik puas memfacebooking ri tok. Hahaha. Yang pentingnya aku mok balit awal sebelum ku ngantok. Huhuhu. Nang ngantok driving sorang dirik eh. Kuching - Bau - Kuching. Sik sanggup rasa. Sik sabar nak cuti.

Ngitong ari nak cuti lok. La la la.

:minimo_38:

post signature


Catat Ulasan