Jumaat, Julai 31

26/40


Minggu tok dah masok 26 minggu dah. Baby pun dah makin aktif bergerak. Kekadang rasa indah nya seduk. Kiut ada jak. Gine ndak rupa nya dalam ya kah. Hehehe. Mun cakap-cakap ngan nya pun nya berik respon especially mun Ayah nya meloyar ya. Nang rasa ditigak-tigak nya perut kita. Ya lah madah ngan Mr. Hubby, maok baby suka berloyar juak cam bapaknya. Hehehehe.

Aku sebenarnya dah sik sabar juak rasa nak beli barang-barang baby. Tapi Mak madah 7 bulan baruk beli. Aku ekot jak lah kata urang tua. Tapi aku diam-diam udah juak la beli barang-barang yang mahal. Sik tekabir juak la nak meli sekaligus kelak. Ya lah dah la anak sulung mesti semua maok beli. Ne ada papa di umah. So far aku dah beli baby cot dah. Tapi simpan di kedei lok. Sib bait juak sidak MummyCare ya mok dipolah gia. Sidak madah nang rami urang Melayu molah gia katanya. Beli awal, lak dekat nak beranak baruk lah ambik. Hehehehe. Plan aku seterusnya nak carik breast pump gik.

Gi MummyCare di Crown Square ya nang nyuruh asak ati jak. Nang kiut-kiut jak barang baby. Rasa semua jak mok beli. Time tok mun shopping di KL mesti best. Tapi, berjalan sikit, shishi, dah ya kepak, sakit belakang. Ya juak sigek susahnya mun nak berjalan. Ya aku suka diam umah jak nektok. Tapi Mr Hubby masih juak suka jalan. Hehehe. Masih sik dapat dibuang tapi lamak tok consider juak lah nya nangga aku selalu tired. Dah la keja jauh. On the road jak dah 2 jam pergi-balit mun nak kek tempat kerja. So weekend nang masa untuk berehat sepuasnya di umah.

Sebenarnya mata ngantok gilak tok eh. Sik dapat nak konsenteret molah apa-apa kerja. Dah la makin pelupak. Sana sini jak barang dilupak. Miak pun dah masuk sem baru, rami gik ya. Sik tahan ngan miak yang bau hangit. Mun dapat haramkan miak yang bau hangit dari masuk bilit aku tok.

Tapi... ne ada rules kedak ya nak?


post signature

Jumaat, Julai 24

Infiniti...?


Boleh tak kalo aku nak kategorikan kerja-kerja kat kolej ni sebagai INFINITI?

Kenapa?
Sebab...
Kerja...
Tak pernah nak habis
Setel 1, ada 1 lagi yang menunggu
Dan lagi.. dan lagi
Adoi

Sekarang aku dah tak reti nak buat kerja ofis kat umah
Bawak memang bawak
Tapi takdenya nak buat bila kat umah
Saje je nak menambahkan keinfinitian kerja sendiri

Hah... boleh je kan?

post signature

Khamis, Julai 23

Ku lihat hijau

Masa mula-mula mabuk dolok sempat juak jadi pesawah di Langkawi. Suka gilak gambar tok sebab padi ya ijo gilak. Dan sik pernah-pernah makei gambar kedirik k wallpaper. Perasan ada jak lok. Tapi suka padi ya bah. Ku lihat hijau. Lalalala....

post signature

Jumaat, Julai 10

dear baby


Dear baby yang berada di dalam womb Ibu,
Assalamualaikum baby sayang,

Semoga baby Ibu sihat sejahtera. Firstly Ibu nak madah Ibu sayang baby. Ayah pun sayang baby. So baby sihat dan cepat besar k.

Ayah madah besar gilak pengorbanan Ibu ngan baby. Ya nang tanggungjawab Ibu kan baby? Ibu sikmok jadi apa-apa ngan baby. Biarlah Ibu jak yang sakit. Ibu sikmok baby sakit. Ibu maok baby Ibu sihat jak dan membesar macam baby urang lain juak. Baby jangan riso k. Kekadang memang Ibu tension juak tapi Ibu mesti kuatkan semangat Ibu demi baby. Ayah madah Ibu penting gik dari baby tapi bagi Ibu, baby agik penting dari dirik Ibu. Mun apa-apa terjadi ngan Ibu, baby lah yang jaga Ayah. Ok sayang.

Ibu coba sikmok nak mengalirkan air mata tapi kekadang Ibu sikpat tahan. Ibu tauk baby sik suka Ibu nangis-nangis. Ibu tauk, sayang. Ya la Ibu usap air mata Ibu bila baby nerit perut Ibu bila Ibu nangis. Ibu mintak maaf k sayang. Ibu janji Ibu mesti kuat. Demi baby, demi Ayah juak.

Kesian Ayah, baby. Dari dolok Ibu selalu susahkan Ayah. Ibu redha tok la dugaan Ibu. Ibu terimak qada' & qadar tok. Allah sayang Ibu, ya Allah berik macam-macam dugaan ngan Ibu. Nak sayang? Semuanya nyuruh Ibu supaya sentiasa ingat Allah, ingat pengorbanan Mak, Bapak, Ayah. Kelak mun baby dah besar baby sayang Ayah, sayang Ibu, jaga Ayah, jaga Ibu, macam selalu dikata Ayah ngan baby eh. Ayah kan selalu pesan ngan baby, be a good child, baruk masuk syurga. Ok sayang, ingat pesan Ayah, pesan Ibu.

Ayah ngan Ibu sayang baby. Macam yang selalu Ibu madah, semua urang sayang baby. Semua urang sik sabar nak tunggu baby. Baby mesti kuatkan semangat walaupun Ibu sakit, mun baby kuat, Ibu pun bersemangat juak. Ibu sayang gilak baby Ibu. Sayang gilak.

Wassalam sayang.

Salam sayang & kerinduan,

Ibu

post signature