Rabu, April 29

Update


Saya miss gilak saat-saat macam hari tok.
Saat bos sik ada. (Cuti rehat nya oi! Mun terus pindah gik bagus)
Saat sik ada meeting.
Saat dah abis kelas.
Saat dapat berYM ngan member-member lamak.
Saat dapat mengupdatekan diri dengan YahooGroup.
Isk... lamak eh sik rilek-rilek macam tok.


Tapi nak?
Perut saya lapar tok.
Boring rah Bauk tok sik ada makanan best-best.
Fastfood yang ada kat sitok jak Mary Brown.
Sik best lalu jak.
Mun kerja di Kuching dapat juak nak jalan-jalan carik makan.
Macam-macam ada.
Lamak tok saya dah berbekal ajak dah kerja.
Apa tek nyawa dah lejuk makan di kedei depan Kolej.


Kedong ada member masuk lambat.
Nya tek dari Kuching.
Saya pun dari Kuching juak, saya sikmok ngakuk eh urang Bauk.
Sebelum kerja di Bauk sik pernah nak nyenguk Bauk pun.
Aok.. member tek dari Kuching nak.
Alu la sempat napau KFC ngna nya.
Bauk sekda KFC koh.
Tedah.
Ya lah nunggu tok.
Rasa ati nak makan Big Apple tapi apakan daya.
The Spring rasa di negeri lain jak.
Kotan nya jauh gilak rasa.


Aok.
Ari Senin tek ada staff baru report duty.
Bukan lecturer, PT jak, N17.
Tapi ngegeh!
First impression mek rang dah rasa rempuan tok ngegeh.
Cara nya kelakar.
Cara nya kena introduce.
Rasa bagus gilak la tek.
Mun lecturer tek, ko nak ngegeh sik juak kesah koh.
Tapi selamak saya kerja sik pernah nemu lecturer ngegeh.
Lecturer ngan staf sama palak, sikda mek rang nak meza-meza.


Masa meeting pagi, nya introduce dirik nya pun.
"Nama saya ........., berasal dari Kuching"
Kedong tek kamek orang semua bukan urang Kuching.
Alu lah bos saya nanyak Kuching di sine.
Jawab gik nya, di Satok.
Kedong tek mek rang sik tauk sine Satok.
Tang padah jak sia diam di sine, sikda susah.
Apa nak malu-malu madah tempat diam nak.
Alu lah pakei main staf urang laki.
Sapa nyuruh nebut 'R' lawa gilak bunyi.
Tauk nak perbezaan sebutan 'R' urang Serawak ngan urang Melaya?


Pasya gik tek nya diembak raon ke bilit-bilit staf.
Ya nang wajib la bila ada urang baru masuk.
Mesti diembak raon & introduce dirik seklai gik.
Sampei la ke bilit lecturer.
Kotan nya tek rasa nya kacak kali.
Sikda pun berjarah koh.
Saya tek nang dah sik berapa malas juak nak melayan.
Selalunya saya la suka nanyak itu-ini ngan urang baru.


Ya jak lah.
KFC saya sudah sampai.
Mamam lok.


post signature

Catat Ulasan