Sabtu, Mac 14

Sensitism


Semua famili dah pergi Sarikei - kenduri.
Tapi aku tak gi memandangkan Encik Suami on shift.
So aku dan dia kembali berhoneymoon. Lagi?
Di umah yang kosong dan besar ini.


Hari ni Encik Suami masuk kerja 9 am.
Aku dengan semangatnya bangun awal pagi buat breakfast.
Malam tadi aku dah rebus kentang.
So pagi ni tinggal nak potong dan tumis dengan suun dan telur.
Dan jadilah 'kentang loyang'.
Tak tau lah orang buat ke tak makanan macam ni.
Tapi ni memang favourite recipe famili aku.


Bila dah siap-siap aku ajak Encik Suami breakfast.
Memandangkan cuma aku dan dia, kentang yang 4 biji pun jadi banyak.
Ye la sebab dah dipotong dadu.
Aku cadangkan agar dia bawak ofis leh makan waktu lunch ke.
Tapi dia takmo!
Kecik hati aku la wei.. penat aku bangun pagi buat breakfast.
Dah ler sekarang ni aku makin malas.
Nasib baik pagi ni aku diserang virus rajin nak masak.


Pastu aku diam je la, rasa nak marah pun ada gak tapi takkan aku nak paksa.
Aku rasa nak humban jer kentang tu dalam tong sampah.
Benci aku nengok kentang tu!
Benci!
Aarghh...!

post signature

Catat Ulasan