Isnin, Mac 30

Sindrom Lazititis


Salam.
Lamak dah sik berblog.
Nak ngabas pun malas.
En. Suami yang rajin moderate komen.
Kedong nya mok jadi moderator sik berbayar bah.
Aku? Malas gilak nak online di umah.
Bagus ku tido.
Ahaks.


Minggu ya tek terasa gago gilak.
Ri Senin gi travelling, ada kursus ngan meeting.
Sine? Langkawi agik.
Baruk jak balit honeymoon dah pegi sia gik hal kerja.
So sik heran gilak lah.
Nang sik kuar hotel pun.
Lagikpun tentaif nang sampei malam.
Balit bilit, tido jak lah.



Then bila balit, adoh.. terasa cam banyak gilak kerja nak dipolah di Kolej.
Dah la kemalasan melanda.
Nak ngator aktiviti miak, sukan, P&P gik.
Malas rasa nak mikir semua.
Ku rasa P&P ku sem tok yang paling kucar-kacir.
Nang malas gilak.
FRP sik hapdet pun koh.
(Mun cikgu gago hapdet buku rancangan mengajar, mek rang hapdet FRP)


Hari tok tek meeting gik, meeting kewangan.
Dari kol 9 sampei kol 1.15 baruk abis.
Pergh... kensel agik kelas.
Nak alah-alah jak meeting.
Kerja ku last week lom beragak gik.
Adohhhh....


post signature

Rabu, Mac 25

Alhamdulillah


Alhamdulillah
$$ dah masuk
Aku kat Langkawi lagi
Hari ni balik
Minggu ni dah masuk 8 minggu

Alhamdulillah


post signature

Jumaat, Mac 20

Gambar Penyeri Entri?


Dulu masa aku mula-mula blogging aku tak pernah letak gambar aku sendiri. Selalunya aku cuma akan letak gambar yang berkaitan dengan entri yang aku publish jer. Kenapa ye?


Kerana.... dulu. Tahun 2004 - blog belum lagi terkenal. Dan blogger pun ala-ala 'menyembunyikan diri' lagi. Malu-malu nak interframekan diri di dalam alam siber nih. Sebab dulu ramai blogger yang aku kenal memang aku tak kenal pun muka diorang. Sampai sekarang ada yang dah lost contact pun dan masih belum tau lagi sama ada blogger tu wujud ke tak di atas muka bumi ni.


Sekarang? Tak sah publish entri tanpa gambar. Termasuklah blog aku ni. Aku pun dah terikut-ikut dengan trend blogging sekarang. Orang cakap kalo banyak gambar orang suka masuk blog kita. Kekadang orang tengok gambar jer bukan nak baca entri.


Hmmm... terpulang ler kan? Setiap orang ada objektif dan nawaitu tersendiri kenapa nak blogging. Kalo dia nak blogging sebab nak jaja muka, jaja apa yang dia makan, yang dia beli, mana dia pergi, itu kan hak individu. Kita tak boleh nak larang pun. Dah namanya personal blog kan? Dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia pun tak pernah menyebut pasal penyiaran gambar-gambar peribadi di blog kan? Maknanya memang tak haram la nak publish apa-apapun hak milik peribadi di blog.


Tapi risiko tu sendiri mau hengat la. Jangan sudah terhantuk baru nak terngadah. Lu pikir la sendiri.


post signature


Rabu, Mac 18

Ga-Go


Sangat sibuk, banyak yang nak kena setelkan.

Aktiviti kolej - yang terdekat Hari Terbuka bulan depan, majlis konvo
Aktiviti pelajar - perancangan dan pengurusan aktiviti pelajar
Sukan - perancangan dan perlaksaan sukan setiap bulan
Mengajar lagi - kelas Selasa, Rabu, Khamis

Semester ni terasa memang tak prepare untuk mengajar
Nota entah ke mana.
Kuiz entah bila.
Ujian tak tau nak buat bila.

Ada FRP pun dah malas nak isi sekarang.
Attendance? Belum key-in.
Haiya...


Blog ni pun malas nak mengadap.
Balik umah just untuk tido.

Masak? Malas.
Basuh baju? Malas.
Kemas bilik? Malas.



post signature

Isnin, Mac 16

Just wondering


Just wondering la KENAK mun:

  1. Ari senin semua urang macam malas jak masuk opis
  2. Ari senin susah gilak nak bangun pagi
  3. Ari senin sikda mood nak molah kerja
  4. Ari senin awal pagi dah ngantok di opis
  5. Ari senin terasa lambat gilak masa berlalu
  6. Ari senin Big Boss suka molah meeting


Nasib bait ku sikda kelas ari senin.


So kesimpulannya... ari senin iboh makei baju kaler MERAH
Hot gilak kelak di opis
Emosi membara
Aku k baju rona BIRU ri tok
Cool nak?
Tapi tetap malas
Mesti best mun dapat berendam lam pool di tengah ari terit


Kes belalak berendam di Langkawi dolokla tok.. ari ujan indah


Palak ngah penin tok
Ada jerawat besar di pipi
Perut sik nyaman
Rasa nak mutah pun ada
Mun di rumah dah lamak dah ku gurin...

ZzzzzZZZzzzzzzzz...
Terasa macam rindu ngan katil, ngan bantal, ngan gulin
Ish, best eh



post signature

Sabtu, Mac 14

Sensitism


Semua famili dah pergi Sarikei - kenduri.
Tapi aku tak gi memandangkan Encik Suami on shift.
So aku dan dia kembali berhoneymoon. Lagi?
Di umah yang kosong dan besar ini.


Hari ni Encik Suami masuk kerja 9 am.
Aku dengan semangatnya bangun awal pagi buat breakfast.
Malam tadi aku dah rebus kentang.
So pagi ni tinggal nak potong dan tumis dengan suun dan telur.
Dan jadilah 'kentang loyang'.
Tak tau lah orang buat ke tak makanan macam ni.
Tapi ni memang favourite recipe famili aku.


Bila dah siap-siap aku ajak Encik Suami breakfast.
Memandangkan cuma aku dan dia, kentang yang 4 biji pun jadi banyak.
Ye la sebab dah dipotong dadu.
Aku cadangkan agar dia bawak ofis leh makan waktu lunch ke.
Tapi dia takmo!
Kecik hati aku la wei.. penat aku bangun pagi buat breakfast.
Dah ler sekarang ni aku makin malas.
Nasib baik pagi ni aku diserang virus rajin nak masak.


Pastu aku diam je la, rasa nak marah pun ada gak tapi takkan aku nak paksa.
Aku rasa nak humban jer kentang tu dalam tong sampah.
Benci aku nengok kentang tu!
Benci!
Aarghh...!

post signature

Rabu, Mac 11

Langkawi 4

Hari ke-4 di Langkawi saya cuma jalan-jalan di Laman Padi dan Pekan Kuah jer. Cuaca di Langkawi adalah sangat panas membuatkan kepala saya sedikit pusing dan perut mual-mual. Mood pun tak berapa nak elok, asik nak marah sang suami jer. Kesian dia kena layan saya yang berangin. Tapi sebenarnya saya sayang suami saya.

Sekian saja ceritera honeymoon saya, (sangat malu nak sebut bulan madu), ingga aih!

post signature

Jumaat, Mac 6

Bulan yang manis?


Tadi saya berada di LTAK.

Sekarang saya sudah berada di LCCT.

Saya sedang menunggu flight ke....

Objektifnya ialah untuk berbulan dan bermadu bersama-sama suami saya.

Terimalah Suara (Ku berharap) nyanyian Hijau Daun dari saya & suami saya.


di sini aku masih sendiri
merenungi hari-hari sepi
aku tanpamu, masih tanpamu

bila esok hari datang lagi
ku coba hadapi semua ini
meski tanpamu oooh meski tanpamu

bila aku dapat bintang yang berpijar
mentari yang tenang bersamaku disini
ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan

reff:
suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku slalu dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

kalau ku masih tetap disini
ku lewati semua yang terjadi
aku menunggumu, aku menunggu

reff2:
suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku ada dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

repeat reff


post signature

Selasa, Mac 3

Kejutan


Aku sebenarnya bukanlah ahli sukan
Dari zaman sekolah lagi aku tak gemar bersukan
Memang anti sukan la
:minimo_38:


Rasanya sepanjang aku sekolah dulu sekali jer aku pernah wakil rumah
Tu pun lumba lari berganti-ganti
Cheh... bayangkan aku berlari
:minimo_26:
Laju jugak ler kot
Kalo tak, takkan aku terpilih mewakili rumah
:minimo_31:


Sukan yang aku main sekarang cumalah bowling
Sukan ke? Ada keluar peluh tak?
Ahaks.
Dah ler main bowling longkang jer
Hahahaha

:minimo_02:


Semalam
Kan meeting pengurusan
Pengarah pun mengumumkan rombakan semula carta organisasi
Aku tau aku dah tak pegang ISO lagi
Aku syukur sesangat before meeting tu
Sebab aku tak suka kerja-kerja kualiti ni
Tapi....
Kejutannya


:minimo_42:

Aku sekarang pegang Unit Sukan...!
Aku jadi Pegawai Sukan....?
Geng-geng keras bantai gelak jer
:minimo_20:

Ye lah.. aku ni nak bersukan???
Jangan hancus jer udah ler

:minimo_38:

Takpe lah... aku cuma merancang aktiviti jer
AJK lain pun ada tolong
Bukannya aku perlu bersukan jugak
Kan?


Nampak sangat kan tak suka bersukan

:minimo_37:

post signature