Ahad, Februari 22

Melidi ke Membolat


Orang 'sihat', sibuk nak diet.
Nak diet? Senang.
Janji ada duit, boleh beli macam-macam.
Kat tv, kat majalah, macam-macam produk je untuk orang-orang yang nak mendietkan diri.
Nak tak nak jer.


Tapi bagi orang yang kurus nak 'sihat'?
Susahnya nak cari produk camtu.
Yang ada pun susu WeightGain.
Tapi harga pun memang boleh tahan la.
Setakat seminggu 2 tu larat lagi.
Yapi bila dah tengah bulan?
Mana nak korek lagi nak beli susu nak 'sihat' ni.


Dulu masa mula-mula kerja aku pernah amalkan susu ni.
Maklum la masa tu kerja biasa-biasa je.
Gaji pun cukup makan.
Bila setin dah abis, nak beli setin lagi yang baru tu kena pikir 2x.
Nak beli ke tak?
Kalo beli camne dengan tambang nak gi kerja?
(Masa tu gi kerja naik bas, takde keta lagi)
Kalo beli camne dengan lunch?
(Malasnya nak buat bekal tiap-tiap hari)
So aku tak dapat nak minum continuosly.
Bila jadi camtu, efeknya pun takde lah.
Masa dulu-dulu memang aku kurus gila lah.
Bila aku belek-belek piccas masa aku baru abis study dulu.
Leput ku tetak sorang dirik.
:minimo_28:
PS to Mijot: Sampei meleleh air liur ku tetak aih.
Wakakaka.


Bila dah bertunang dan kawen.
Berat badan aku mulalah bertambah, sedikit demi sedikit.
Mana taknya 2-2 kaki makan.
:minimo_11:
Encik Suami lagi la menjadi-jadi.
Kalo makan kat umah, aku tak bagi dia tambah nasik.
Aku plak yang kena marah Mak.
:minimo_24:
Sukati la, makan la.
Makan puas-puas, nanti dah sakit takleh makan lagi.
Bak kata Mak aku.
:minimo_39:



Tapi ada jugak orang tegur aku makin kurus.
Hakikatnya kalo aku naik atas peranti penimbang tu takde plak susut.
Biarlah apa orang kata.
Yang penting aku happy sebab tu aku dah makin membulat.
:minimo_41:


Bila berat dah bertambah pun aku risau gak.
Mana taknya, jeans dah tak muat.
:minimo_23:
Tension gak bila pakai jeans, ketat semacam.
Nak duduk, sakit.
Nak gerak, payah.
Alahai.
Alamatnya kena beli yang baru.


Tapi sayang ada jeans yang aku baru beli.
Baru 2-3x pakai dah tak muat.
Sedih betul aku.
Kalo aku dah tak dapat pakai yang untungnya adik aku si Mijot la.
Confirm aku akan bagi dia.
Aku plak sob.. sob..
:minimo_36:
Kena beli baru.
Dah ler aku jenis cerewet nak beli seluar.
Kalo baju, no hal... senang jer nak beli.
Banyak taste aku.
Tapi seluar ada susah sket.


Sekarang semua jeans aku dah ketat.
Ada 1 hari tu aku gi jalan pakai slack jer.
Alamak... terasa macam skema la pulak.
:minimo_38:
Tapi Encik Suami cakap terserlah ciri-ciri keibuan kalo aku pakai slack.
:minimo_01:



Adeh.
Aku takmo la jadi 'baik'baik'.
Ranggi sket baru cun.
Baru awet muda sket.
Hahahahaha.
:minimo_17:


Perasan... tak malu.
Booooo...
:minimo_09:


Kesimpulannya:
Bagi lelaki metroseksual yang ingin menjaga body terutamanya selepas kawen.
Jangan carik bini yang suka masak, mak mentua yang suka masak, ipar-duai yang suka masak.
Dan make sure semua famili bini tak reti masak.
Insya Allah akan tetap maintain lah body kamu.
:minimo_16:


post signature

Catat Ulasan