Pages

Blogger & Blogsphere


Pernah tak korang bila masuk blog seseorang.
Dan menjadi follower blog tu.
Tapi at last korang rasa tertipu.
Korang rasa entri-entri kat blog tu semuanya 'cerekarama'.
Pembohongan semata-mata.
Pernah tak?

:minimo_18:


Dalam blogsphere ni kan.
Siapa-siapa pun boleh buat cerita.
Nak tukar identiti pun boleh.
Kalo identiti pun dah tukar, kisah dalam entri apalagi.
Senang jer nak goreng.
Janji otak kreatif, idea masyuk.
Lahirlah entri pendustaan.

:minimo_08:


Nak tanya lagi.
Pernah tak korang jumpa blogger yang psiko macam ni?

:minimo_18:

post signature

Kakmim

Blogger since 2008. On off blogger since 2013. Blogging is my passion. Now and forever.

22 comments:

Amer Aan aka Green Arrow said...

stakat ni x prnh kak...
knp kak?
akak kene tpu ke?

Audio said...

Aaa..contohnya blog kamek hoh.. nang crita loyar burok jak hoh ehek..

SiS-lin said...

ishh ada ke yg cmtu punye org...ee klu dlm blog ni pun nk menipu,apalg klu diri sebenar ek....ermmm

Anonymous said...

pernah x ko bc blog org smpei ko rs nk muntah darah? huahahahahaha

Anonymous said...

aaa mayuh2~~~ :) biasala dunia maya n reality dipisahkan~~ even blog kmk pun ada a bit of pendustaan pake goreng2 spy lebih lucu~~ ehehe

farah.marzuki said...

ahhaha lam blog lom penah gik temu lah. tapi lam fb ada. ahahha saiko lalu!

w digby said...

nang slalu !!! fedapp

filanastasia said...

mira : susah nak bezakan bila dlm blog.. nama pun alam maya.. especially bila kita tak kenal sapa penulisnya.. tp anggap saje la ianya benar.. kalau tak betul pun mereka yg bersalah.. kita pembaca tak perlu amek kisah.. well kecuali la kalau ada melibatkan diri kita..

naper mira.. ada yg menipu ker???

f.i.e.z.a said...

sik juak penah mek nemu ko sis.kenak eh?ingin juak kmk maca.

khairul onggon said...

err... blog kmk sik nak?? huhu..

Mira said...

ALL,

xda kaitan ngn yg hidup @ yg mati... saja jak mun ada tek nk... apa rasa ktk org... :)

jgn la ada yg terasa... kmk xda nk nuduh sesiapa pun... it just my opinion bak kata urg swak.. giney mun

azai said...

so far lom mek nemu. tapi nang sik mustahil owh mun ada blog macam ya..

AyAres151 said...

kadagn2 orang menulis utk mengasah bakat menulis..

blog ni luas fungsinya deng mira eh...

- ada orang guna blog utk meraih simpati..
- ada org utk glamour ( mcm azwanali )
- ada utk carik duit
- ada utk jadikan inspirasi wat NOVEL.
- ada yang tulis mcm diari harian
- ada yang cerita pasal opis
- ada yang macam2 lah..

jadi..penulisan blog..
antara macam2 tu..terpulang pada si penulis..dan pembaca plak untuk menilainya...

ia bergantung pada cerdik pandai masing2...


itu lah serba sikit ulasan ttg blog..

Mira said...

AYARES,

mmg blog mmg kegunaannya sbb tu lah ada org yg jdkan kisah hariannya 1 cerekarama utk menipu org lain... seronok bila dpt respon dr blogger lain kot

Riezal said...

ermm.. ada org masuk blog org trus jadi follower and hoping in returns that guy going to be her follower.. i dont mind.. if someone want to be the follower but.. to me i still choose or filter the type of kind reading material yang aku suka.. to me kalau dah rasa tertipu tu.. biar jer.. berjuta2 blog utk di lawati.. :)

Khairul Antasha said...

mira, thankz singgah blog mek..hehehe..jom kita berkwan2..hikss

S h i n o said...

klau suke tak salah pun..
soal betul x betul no 2..
yg ptg seronok baca..

blog kan hak individu :)

risanur said...

alhamdulilah setakat ni akak lum lagi jumpa blog cam gitu...maybe akak ni memilih blog juga utk dibaca dan jadi follower....yelah bukan semua orang nak cerita yg benar kan..

emazens said...

ada juak urg pebulak kah?
kali nya ingin idup kedak ya kali...

tp, macam kamek.. kamek mun nulis blog, nang kedak diary lah.. tp hal keja, sikpat mek ngkah dlm blog.. ada miak opis suka baca blog kamek dlm diam.. ya mek lamak tok suka kelaka swak jak.. sak nya sik paham.. hahaha.

~ mizzAmy ~ said...

~ entri mc nih buat amy teringatkan kat seseorg la. u know what i mean. kehkehkeh... ~

Anonymous said...

Org mcm ni specis berfantasi dgn diri sndiri, tp xmudah meraih realiti dlm kehidupannya sbb takut pada kenyataan… cewahhh… dgn kata lain : esok lusa pasti akan kantoi jugaklah…

Mira said...

kabussenja,
yup... sy setuju... iamginasi terlalu tgi sampai x terdaya nk menggapai impian fantasi di dunia reliati. sendiri mau ingat je la.. kekadang kita sebagai pembaca dapat menilai kesahihan apa yg dia tulis di situ