Khamis, Januari 8

Tag Jiran Tetangga

Aku kena tag Kak Ross. Kak Ross tok sebenarnya jiran aku masa gik kecik dolok. Masa aku gik diam di kampung. Pasya jarang juak bertemu bila dah besar, hari ya masa anaknya nak nikah jak ada nemunya di McD. Then bila aku banyak post entri wedding ku ria alu nya ternangga pic parents aku, alu la tek berjejak kasih. Hehehehe. Sik sangka ingat juak nya nama aku.


Makseh Kak Ross.

Seperti biasa, ada rules bila kita kena tag. Bah, rulesnya:


1. Each blogger must post these rules.

2. Each blogger starts with ten random facts/habits about themselves.

3. Bloggers that are tagged, need to write ten facts about themselves. You need to choose ten people to tag and list their names.


(My 10 Random Facts/ Habits)

  1. Mun aku drebing, aku suka ngerepak. Aku paling pantang bila urang cutting aku atau hon aku. Pasya mun urang kuar simpang sik berik signal pun sama, mesti ku ngerepak.
  2. Ngerepak ngan urang lam keta ya ajak la, sik juak ke sine.
  3. Tapi, aku drebing sik pandei nak ngehon-ngehon urang. Walau gine pun drebar ya kurang ajar, aku sik pandei nak main hon.
  4. Aku makan durian tapi aku sik makan semua makanan yang berasaskan durian macam tempuyak mantak, tempuyak goreng, lempok, bingka, cucur, kuih, eskrem etc. Bubur pun aku kureng. Aku makan buah durian ajak!
  5. Mun aku makan nak, aku sikkan minum air selagik makanan ku sik abis. Pasya aku akan minum 2-3 teguk jak terus abis. Mun air bergas sik dapat gilak ku nak ngabis.
  6. Mun makan kat kedei, aku sik suka kedei yang servisnya lambat. Mun terkena sekali jerak palak jerak ikor, sikkan ku datang agik sia even makanannya nyaman.
  7. Aku suka IKAN. Suka makan ikan sampei adik-adik aku nunggah aku 'meow'. Yang paling aku suka ikan kembung goreng makan ngan nasik planta campur kicap. Pergh.. nang nyaman.
  8. Aku sik suka gilak nangga tv. Aku dapat idup tanpa tv. Tapi, aku sik dapat idup tanpa internet. Hahaha.
  9. Sik sah sehari mun sik check blogger.com
  10. Start nulis blog di nagacute.multiply.com, tahun 2003 dan udah didelete, makseh. Officially blog aku yang pertama di blogdrive.com dan tok ialah blog aku yang ke-sik-ingat dan yang terakhir lah. Insya Allah.
Dah terjawab la tag Kak Ross tek. Sikda utang agik ah, Kak Ros. Hehehe. Dan seperti biasa bila dah kena tag kita akan tag urang lain agik. Suka-suka jak nak. Mun ada masa nak polah, polah la. Mun sik, sikpa, sik mek kecik ati koh. No hurt feeling. Momantai. Ahaks.

Hidup kan biar sedap! Senyum selalu kitak orang yang kena tag dibah tok.

  1. Naz
  2. Ema
  3. Onggon
  4. Audio
  5. Mizzamy

Cukup lah oh. Boh la banyak gilak. Takut urang pun sik tekabir nak enjawab. Ilek-ilek isap gam jak tak orang. Mun nak jawab, jawab. Mun sik, ai dah madah tek no hurt feeling. Huhu.





Catat Ulasan