Isnin, Januari 5

Sickleave lagi..?


Semalam pergi SGH so hari ni sickleave lagi. Besok appointment dengan skin specialist di SGH. Para doktor macam curious gak dengan penyakit aku ni. Macam HFMD pun ada gak. Diorang cakap tak mustahil attack orang dewasa tapi kebarangkaliannya memang kurang la. Wait & see je la besok doktor cakap apa.

Since aku tak dapat nak masak so online jer la kat umah. Sekarang bila online suka memFacebookkan diri. Friendster dah tak main dah sekarang. Budak kecik jer main Friendster. Ahaks. Dekat FB kan kita leh letak status apa yang kita ngah buat sekarang so aku letak la aku sickleave. Ada gak beberapa teman dan member yang ingat aku dah 'berisi'. Hahaha. Bunting pelamin ar. Ye ke? Takde ah. Aku belum 'berisi' apa-apa lagi ni. Hehehehe. So jangan la buat rumours ye.

Kalo lah aku ditakdirkan 'berisi', mesti aku risau sangat. Ye la, dengan penyakit aku ni, macam-macam dadah yang aku amik. Mesti effect ke baby gak nanti. Alhamdulillah, syukur sangat sebab tak 'menjadi'. Ada jugak hikmahnya kan? Jauh di sudut hati, memang ler ada sedikit kekecewaan tu tapi semuanya Allah bagi bersebab. Redha dan pasrah je la dengan ketentuannya.

Pagi tadi aku hantar sendiri sickleave ke ofis. Sempat gak ar lepak ngan member-member kat kedai bawah. Tetiba Big Boss pun datang minum kat situ. Aku gitau ar dia aku MC. Pastu dia gelak-gelak.

"Teruk sangat ke shift malam?". Boleh dia cakap macam tu? Kepala biru ler tuh.

Aku menjawab ar, aku memang pun suka menjawab dia.

"Takde kaitan langsung dengan shift malam, Encik BB".

"Dia ni kan tak paham la." Dia gelak-gelak lagi gitau technician dan PAP kitorang yang temankan dia minum. Aku pun geram la. Aku malas nak tunjuk tangan aku ni sebagai bukti.

"Takde kaitan dengan shift malam la." Aku tekankan sekali lagi sambil tunjuk tapak tangan aku kat dia. Geram tau. Nak fikir 18SX jer. Pastu dia tanya kenapa bla bla bla. Bila dia dah buka cerita dia alergik itu ini aku pun blah. BB aku ni bukannya boleh dilayan sangat. Panjang hikayat 1001 malamnya nanti.

Oh, walaupun MC kena jugak siapkan takwim Unit Kualiti untuk tahun 2009. Nanti Naz marah kalo lambat. Aku nak buat apa ek? Aarghh... otak tumpul ni.



Catat Ulasan