Sabtu, Januari 31

Januari

Ari tok 31 Januari
Abis dah bulan Januari koh
Bulan tok jak banyak benda dah berlaku dalam hidup aku
Benda yang mungkin sikpat ku lupak seumur hidup ku

Bulan Januari tok la ku rasa
Bulan yang paling banyak ku nelan dadah
Sik pernah sepanjang hidup aku bergantung hidup ngan dadah
Tapi bulan tok
Nang macam-macam dadah dah masuk lam badan ku
Sebab pa?
Sebab alergik ku ya lah

Nektok alhamdulillah
Aku dah bertambah ok
Macam research yang pernah dipolah ku dolok
Pompholyx ya akan bait dalam masa 3-4 week
Nektok gitok la rupa tangan ku



Dolok tangan kiri ku tok ada blister besar
Sesapa yang sik tauk kisah blister aku tok
Leh baca kat sitok
Bila ku nangga balit gamba tangan ku masa ya
Nang takut ku nangga
Sik sangka juak tangan ku akan jadi licin macam biasa balit
Tapi parut-parut ya tetap ada lah
Ne nak molah
Pakei kenangan lah kali
Redha jak lah

Pasal alergik ku ria
Aku pun lom tauk gik sebab sebenar
Walaupun patch test ya nang dah tauk result
Tapi blood test lom tauk result gik
Darah ok, semua ok
Cuma sik tauk aku ada alergik ngan seafood ke sik

Ada juak mak menakan ku madah
Alergik aku ya sebab keturunan
Sik tauk la menar ke sik
Mungkin kebetulan juak
Ada cousin aku pas nikah
Kena blister macam aku juak

Ada juak madah sebab benda lain
Macam-macam jak
Nak kata sik percayak, sik boleh takbur gilak
Nak kata percayak gilak, sik boleh
Dalam bidang perubatan pun ada banyak jenis penyakit
Ngan alergik

Tapi
Aku bersyukur
Aku dah bait
Selera makan ku pun bertambah
Dan aku semakin berisik

Yeahhhaaa...!

:mGelak:

Baruk ku rasa berbaloi makan banyak
Jadi ke tubuh

Pic tok ku ambik sebelum turun keja pagi Khamis tek
Terkejut juak ku nangga muka ku
Bulat da jak...!
Bak-bak li jak rupa

:mJahat:

Hua hua hua

post signature
Catat Ulasan