Ahad, Januari 25

Hobi Makan-Makan

Oh, tok quick entry sebelum Mr Hubby balit dari tempat kerjanya. Mesti taip laju-laju sebelum dia datang. Jeng jeng jeng. Cheh.. berlagu indah. Maka tek nak cepat.

Aku dah selamat makan di SK, Boulevard. Lejuk nyawa kitak orang kelak mun aku naip Sushi King jak-jak. Oops.. tertaip indah. Sowiee... hehehe.

Dan malam tok tercipta 1 sejarah kerana aku makan sushi dengan green tea. Minuman yang aku sik dapat masuk, aku try juak malam tok. Tapi, nang sik nyaman eh. Tawar jak rasanya. Pas kuar dari SK aku beli agik ice lemon tea, baruk nyaman rasa tekak. Heavennya. Perghh..

Dan.. mala jak dan oh. Ok lah, aku nak terus-terang nak madah ngan kitak orang yang aku belum ada papa gik. Hehehe. Sik paham? Maksudnya aku belum gik pregnant. Insya Allah mun ada kelak akan ku war-warkan kepada semua bloggerian di blogsphere tok yang aku akan jadi seorang IBU yang mithali. Cheh, alu nak berangan. Insya Allah. Sapa sikmok ada baby nak? Sapa sikmok jadi ibu mithali nak? Ras sik sabar ya ada lah juak. Kedak muka sapa lah 'nya' kelak ooh? Hahahaha. Alu la imagine. Cheh, sik guna. Eh, ingat mesti taip laju-laju sebelum Mr Hubby datang. Okeh...

Aok, aku nak madah. Sebenarnya aku suka gilak ambik gambar makanan dan suka makan. Pernah Bos aku dolok nganok aku. Masa ya traveliing ngan nya. Sebelum makan jak mesti ku ambik gambar barang makan lok. MESTI. Apa katanya tek. Kelakar melaya lah oh. Sebab nya lepeh bah. Gitok.

"Awak ni Mira, suka sangat ambik gambar makanan. Bukannya kolej kita ni ada kursus Hot-Cat pun".

Gia lah bunyi nya tek. Dalam ati aku, sukati aku lah nak. Camera aku bukan aku embak camera kolej. Aku pun camera, ok.

"Memang dah hobi, Encik BB". Menjawab juak lah ku tek. Aku tok nang sik tauk lah suka gilak nak menjawab urang tua ya. Sik puas ati ku bah mun nya jak menang.

Aih, cerita pasal Pengarah ku indah. Aok, cerita pasal makanan tek. Seperti biasa ada la ku ambik gambar favourite sushi ku tek. Huhu.



Ya jak lah cerita. Encik Suami udah datai. Harus dioff gik lappy tok. Tapi, aku nang suka ambik gambar makanan lah, sama juak ngan aku suka masak. Bagus nak hobi aku? Hehehe.

Ok ok, dah. Chow lok. Bubye.

ps: TO Eyna di UKM, tido malam tok jangan mimpi SUSHI KING. Kah kah kah kah.




Catat Ulasan