Pages

Hobi Makan-Makan

Oh, tok quick entry sebelum Mr Hubby balit dari tempat kerjanya. Mesti taip laju-laju sebelum dia datang. Jeng jeng jeng. Cheh.. berlagu indah. Maka tek nak cepat.

Aku dah selamat makan di SK, Boulevard. Lejuk nyawa kitak orang kelak mun aku naip Sushi King jak-jak. Oops.. tertaip indah. Sowiee... hehehe.

Dan malam tok tercipta 1 sejarah kerana aku makan sushi dengan green tea. Minuman yang aku sik dapat masuk, aku try juak malam tok. Tapi, nang sik nyaman eh. Tawar jak rasanya. Pas kuar dari SK aku beli agik ice lemon tea, baruk nyaman rasa tekak. Heavennya. Perghh..

Dan.. mala jak dan oh. Ok lah, aku nak terus-terang nak madah ngan kitak orang yang aku belum ada papa gik. Hehehe. Sik paham? Maksudnya aku belum gik pregnant. Insya Allah mun ada kelak akan ku war-warkan kepada semua bloggerian di blogsphere tok yang aku akan jadi seorang IBU yang mithali. Cheh, alu nak berangan. Insya Allah. Sapa sikmok ada baby nak? Sapa sikmok jadi ibu mithali nak? Ras sik sabar ya ada lah juak. Kedak muka sapa lah 'nya' kelak ooh? Hahahaha. Alu la imagine. Cheh, sik guna. Eh, ingat mesti taip laju-laju sebelum Mr Hubby datang. Okeh...

Aok, aku nak madah. Sebenarnya aku suka gilak ambik gambar makanan dan suka makan. Pernah Bos aku dolok nganok aku. Masa ya traveliing ngan nya. Sebelum makan jak mesti ku ambik gambar barang makan lok. MESTI. Apa katanya tek. Kelakar melaya lah oh. Sebab nya lepeh bah. Gitok.

"Awak ni Mira, suka sangat ambik gambar makanan. Bukannya kolej kita ni ada kursus Hot-Cat pun".

Gia lah bunyi nya tek. Dalam ati aku, sukati aku lah nak. Camera aku bukan aku embak camera kolej. Aku pun camera, ok.

"Memang dah hobi, Encik BB". Menjawab juak lah ku tek. Aku tok nang sik tauk lah suka gilak nak menjawab urang tua ya. Sik puas ati ku bah mun nya jak menang.

Aih, cerita pasal Pengarah ku indah. Aok, cerita pasal makanan tek. Seperti biasa ada la ku ambik gambar favourite sushi ku tek. Huhu.



Ya jak lah cerita. Encik Suami udah datai. Harus dioff gik lappy tok. Tapi, aku nang suka ambik gambar makanan lah, sama juak ngan aku suka masak. Bagus nak hobi aku? Hehehe.

Ok ok, dah. Chow lok. Bubye.

ps: TO Eyna di UKM, tido malam tok jangan mimpi SUSHI KING. Kah kah kah kah.




Kakmim

Blogger since 2008. On off blogger since 2013. Blogging is my passion. Now and forever.

12 comments:

MakModen said...

aie... mek suka juak makan golden ball! ahahah! mek sik penah la makan SK di boulevard.. pi nang regular la di Spring... sebela meli member card nya.. hahahah.. malar jak makan siya.. lejuk org kat siya nangga muka mek orang. menu wajib adalah piri-piri chicken. penah coba sik? nyamannnnnn! and then sake, golden ball for me, and chuka idako for hubby.. muehehe.. aek, laki mek suka green tea (wajib) mek 7 up. ahaha.. nang sekda benda lain la nak makan.. ndak alah2!..

Mira said...

makmoden,
1.kmk pun nang suka golden ball... mun order nyaman gik sbb gik masih panas..

2.kmk pn 1st time mkn di boulevard... salu nang di spring jak

3.piri2? kmk ri marek nak coba tp rs cm enuff is enuff.. yakiniku suka juak mek... hehehehe... lak meek coba piri2 keyh... hihi

4.mun kmk prefer pepsi la... hubby nang wajib green tea nya.. haha

5. nang jak... nk alah2... hahahaha... bau golden ball ya mcm rah idong jak... wakakakaka

Mdm.Nyza said...

heheh, makan2... makan jak selagik blh, klak dah preggy ne pat mkn sushi gik, x bgs utk kandungan... Insya Allah mira, ada rezeki ya klak, berdoa jak... usaha tangga kejayaan. lekak kawen nang gia, mesti x sabar mok ada anak... mbak bersabar... :)

~ mizzAmy ~ said...

~ sushi kah? amy memang tak leh gi la ngang sushi nih. green tea kat situ, amy leh layan plak. hehehe... ~

Mira said...

nyza,
hehehhe... ya la oh... ada kwn mek mdh mun dh peknen xleh mkn sushi agik

amy,
lor...terbalik pulak... hehehe

f.i.e.z.a said...

kak mira, feveret kmk la golden ball ya.kompom amik 2x.hhaha..
tok nyuroh ingin koh.adoh eh.keco keco dah aek lior. ;P

lovelyeyna said...

hahahaha... lawak na entry tok ;p pusin-pusin jak kmk baca. sekejap pegi malaysia, kakya india, kakya indonesia, kakya thailand, kakya balit gik ke malaysia ;p kmk suka green tea :) makin tawar air, makin kmk suka. pelik, o? ;p time interview tesl lok, pegawai2 ya tanyak kmk, kmk suka minum pa. kmk padah air mati, sidak tetak dgn kmk, eh =p sempat kelaka hal baby nya... kiut... ahaha ;) mudah-mudahan ktk n abg nizam cepat dapat baby, amin :)
p/s: awak buat saya terliur dan tidak sabar untuk balik ke kuching untuk menuju ke sushi king ;p sik pa, 5 bulan gik sebelum impian ini menjadi kenyataan, ahaha ;p
p/p/s: ai, ai, time pregnant sik boleh makan sushi kah? kenak? kenak? oh tidak... tell me why?huhu...
p/p/s: pjg na komen tok, ahaha... g mandik lok ;p

Mira said...

fieza,
rami juak urg suka golden ball oooh... x tahan ooh nangga nya... kehkehkeh

eyna,
ayoo...panjang na juak komen tok... madah entri kmk panjang :p kmk nk kuar tok kelak mek reply komen tak agik... hahahhahaa

Audio said...

Sikpa..kedong kitak nak memberatkan badan kitak nak ehek. So jadikanlah hobi makan2 sebagai hobi utama kitak ehek XD

S h i n o said...

skrg mmg makan SUSHI KING je sbb nak boikot israel punya pasal huhuhu

kalau x makan goreng pisang makcik yg jual depan rumah..

:P

Mira said...

audio,
nang lamak hobi mek suka mkn tp bdn jak x pandei nait... hahahahahha

shino,
aah ler kn... xde la mkn kfc & mcd jer... meh kita semua mkn di sushi king... kehkehekh

Audio said...

Bercrita pasal makan nak.. bok la mek ingat sigek.. ermm nama kitak ada lam majalah CLEO lam entry mek koh.. yerRRrr pajak kenak ngenak ngan makan ka ishkk ehek