Sabtu, Januari 17

Happy Birthday, Mijot...!

17 Januari 2009 - Birthday my sister yang ke-24. Happy Birthday, Mijot...! Muah muah
:mLove:



Aku yang memang gian nak masak sebab lama dah tak masak disebabkan blister ari tu, hari nih telah menjadi Chief Cook. Oh, sekian lama tak masak dapat jugak masak sepenuh hati hari ni. Kah kah kah. Pastu masak plak ikan entah apa entah yang besar yang diimport khas dari Sabah. Kwang kwang kwang. Makseh Su Man (harap-harap Usu baca entri tok.. hehehe)

Pakcik aku bawak ikan ni sama dengan lobster ari tu tapi ikan nih tak sempat dibarbecue disebabkan dek asik makan lobster tuh. Huhuhu. Tapi hari ni nasib ikan tuh telah dimasak sweet & sour. Nyum nyum.. yummilicious.


Bapak berposing bersama ikan... kerapu kah? Siktauk lah ikan apa.


Antara menu makan malam famili malam ni ialah mihun soto, mix vege, ikan sweet sour dan sate. Frust sebab taugeh takde. Cina takmo jual sebab taugeh tak fresh. Encang jak lah janji dapat makan sup. Ahaks.
:mGelak:


Dah jadi adat famili aku, kalo birthday mesti ada makan-makan sikit dengan baca doa selamat. Malam ni cuma ada nenek, makcik dan anak-anak, mertua dan adik ipar. Dan tak lupa jugak adik-beradik aku la. Selalunya nenek, makcik dan sepupu jer tapi malam ni dah tambah mertua dan ipar plak. Maklumlah kan. Hihihi.


Coba tekak tangan sapa ya...? Hahaha


Dan tangan sapa tok? Kui kui kui..


Haa... aku lah antu ikan mun kitak orang nak tauk. Kah kah kah



Lepas tu aku ada order cupcakes dari EdaCupcakes. Baru jer terjumpa blog akak nih masa Naz busy menggoogle hantaran tunang dia dulu. Kalo aku tau, hmm.. aku kawen ari tu hantar cupcakes ni je pun dah cukup, tak perlu dah kek lapis.


Aku order 16 pcs jek. Cuma RM40. Ok kan?


Cute pun cute. I like.


Mula-mula nak order yang ada nama setiap famili member aku tapi last minit tak jadi la pulak pasal aku malas. Kehkehkeh. Aku request yang simple & basic jer.

Dan last but not least, semoga adik aku Mijot dimurahkankan rezeki, dikurniakan pasangan yang baik, sihat tubuh badan dan cepat-cepat la dapat kerja. Amin.

;

Catat Ulasan