Sabtu, Januari 31

Januari

Ari tok 31 Januari
Abis dah bulan Januari koh
Bulan tok jak banyak benda dah berlaku dalam hidup aku
Benda yang mungkin sikpat ku lupak seumur hidup ku

Bulan Januari tok la ku rasa
Bulan yang paling banyak ku nelan dadah
Sik pernah sepanjang hidup aku bergantung hidup ngan dadah
Tapi bulan tok
Nang macam-macam dadah dah masuk lam badan ku
Sebab pa?
Sebab alergik ku ya lah

Nektok alhamdulillah
Aku dah bertambah ok
Macam research yang pernah dipolah ku dolok
Pompholyx ya akan bait dalam masa 3-4 week
Nektok gitok la rupa tangan ku



Dolok tangan kiri ku tok ada blister besar
Sesapa yang sik tauk kisah blister aku tok
Leh baca kat sitok
Bila ku nangga balit gamba tangan ku masa ya
Nang takut ku nangga
Sik sangka juak tangan ku akan jadi licin macam biasa balit
Tapi parut-parut ya tetap ada lah
Ne nak molah
Pakei kenangan lah kali
Redha jak lah

Pasal alergik ku ria
Aku pun lom tauk gik sebab sebenar
Walaupun patch test ya nang dah tauk result
Tapi blood test lom tauk result gik
Darah ok, semua ok
Cuma sik tauk aku ada alergik ngan seafood ke sik

Ada juak mak menakan ku madah
Alergik aku ya sebab keturunan
Sik tauk la menar ke sik
Mungkin kebetulan juak
Ada cousin aku pas nikah
Kena blister macam aku juak

Ada juak madah sebab benda lain
Macam-macam jak
Nak kata sik percayak, sik boleh takbur gilak
Nak kata percayak gilak, sik boleh
Dalam bidang perubatan pun ada banyak jenis penyakit
Ngan alergik

Tapi
Aku bersyukur
Aku dah bait
Selera makan ku pun bertambah
Dan aku semakin berisik

Yeahhhaaa...!

:mGelak:

Baruk ku rasa berbaloi makan banyak
Jadi ke tubuh

Pic tok ku ambik sebelum turun keja pagi Khamis tek
Terkejut juak ku nangga muka ku
Bulat da jak...!
Bak-bak li jak rupa

:mJahat:

Hua hua hua

post signature

Jumaat, Januari 30

Banjir lagi...? part 3


Ujan dah berenti so gi work seperti biasa.
Macam ri marek juak jalan sik berapa jem, maybe rami urang masih cuti.
Surprisingly, air di area Bau masih belum surut!
Ada umah yang masih ditenggalam air.


Dan.

Jalan nak ke Serikin, simpang rah traffic light ya.
Sik dapat dilalu keta.
Air tinggi.
Nangga urang jalan kaki jak makei jeraya ya tadik.



Sekian saja melaporkan dari Pekan Bau.

:mRambut:
Ahaks.

post signature

Khamis, Januari 29

Banjir lagi...? part 2

3.25 pm

Akhirnya aku sampei juak di umah.
Tadik KJ madah boleh balit awal.
Kol 12.30 semua mesti punch.
Dan balit.
Takut stuck di Bau.

Kelas dan aktiviti petang semua kensel.
Aku ngan member ku sorang tok decide mok lunch lok.
Apa tek takut kebuluran lam keta.
Berasa bah Bau-Kch.
Mun stuck gik lam jem sine nak oleh barang makan nak.
Dah makan tek alu la balit.
Konvoi ngan sebuah keta gik.
Ada beberapa buah juak keta dah konvoi.
Sidak sik makan, terus balit.

Sidak geng laki madah sidak dudi balit.
Nunggu ujan teduh kit.
Aku sikmok nanggung risiko.
Lak sikpat sampei ke Kch lak gine?
Terus la mek rang jalan tek.
Meredah ujan.

Sik lamak gik nak sampei simpang Matang-Batu Kawa.
KJ ku tipon.
Nya madah nya makei Batu Kawa.
Tapi keta banyak patah balit.
Nya pun sik berani, air rah jembatan dah nait.
Alu la tek aku pun cuak.
KJ tek patah balit ke Bau.
Nak makei Batu 7.
Bertemu la mek rang tek.
Alu konvoi sama-sama.

Tapi before ya tek.
Patah gik ke Kolej.
Bayangkan dah nak sampei ke simpang nak ke Matang.
Patah balit ke Pasar Bau.
Shishi lok.
Takut bah tershishi lam keta.
Huhuhu.

Apa jak lah.
Nang rasa main dango jak lam keta.
Patah balit jak ngabis minyak.
Dah la ri tok 2 orang jak mek rang.
Selalunya 4 orang, rami juak k kelakar.
Sik boring.
Jauh eh Semariang-Bau.

Sampei ke Kolej alu kena sound sidak laki yang belum balit.
Sidak gik lepak di cafe depan Kolej.
"Oi, kitak orang nak tido di Kolej kah?"
Isk.
Sabar jak lah.
Terus nait atas gi shishi.

Pasya.
Rondeng-rondeng mek rang tek.
Setuju nak makei jalan Batu 7.
Tapi aku sik tauk jeraya.
Alu nok sorang gik tek tipon kawannya nanyak gine nak makei Batu 7.
Ok, set terus jalan.
Tapi keta aku tek kena tinggal.
Apa gik beli jajan.
Makan gik..?
Takut lapar tek nak.
Hua hua hua.

Alu kebetulan sidak laki pun nak gerak juak.
Tanyak sidaknya orang k jeraya ne, nak ekot sidak jak.
Sik juak bingong, ada juak urang laki.
Sidak tekad k Matang.
Lagikpun umah sidak nang di Matang.
Aku tek on juak lah.
Padah ngan KJ ngan member ku sorang gik.
Mek rang ekot sidak laki k jeraya Matang.
Jalan la tek.

Tapi call gik di umah tanyak bapak.
Mesti mok tanyak urang tua juak lok.
Tipon ngan laki nyuruh k Batu Kawa.
Bapak pun madah k Batu Kawa.
So aku sik lalu Matang.
Lurus jak terus k Batu Kawa.

Alhamdulillah, Batu Kawa masih dapat lalu.
Nang ada la sigek lane ya nang sikpat dilalu agik.
Nentang arus keta k sigek lane jak.
Sik berani ku nak snap gamba.
Cuak rasa perut eh meredah air.
Aku takut juak jadi papa ngan keta ku.
Tengada sikpat start indah.
So aku mesti konsentret.
At last sampei juak ke Batu 3.

Dan nektok dah di bilit ku di umah.
Alhamdulillah.

Mun sok ari ujan masih turun gitok.
Apa salah BB declare cuti bencana ooh?
Mun turun kelak tapi patah balit ke Kch.
Gine?

post signature

Banjir lagi...?


Bingong ku eh.
Air di Matang dah nait.
Di Batu Kawa ada juak sumber madah air dah nait juak.
Gine lah aku tok?
Sikmok la stuck di Bau tok ajak.
Turun pagi tadik pun air rah Heng Huan dah melimpah juak.
Nak balit awal....!
Hati dah sikda nak kerja agik dah.
Sib bait kelas dah abis.

post signature



Rabu, Januari 28

B.L.U.R part 2




Sikda mood eh.
Encik Laki dah balit kerja.
Balit tadik terus mandik, makan.
Siannya, kepaknya.
Alu tido terus.
Mun sik rest terus kelak tengah malam ada gik sidak call.
Agik la terus sik rest mun dah dicall.

Rasa rindu ngan nya indah lok.
Aka jak nya ada di sebelah tok.
Isk.. pelik ada jak.
Rasa sedih ada juak.
Apahal ooh.

Tadik ku madah aku jadi travelling minggu depan.
Berubah muka nya.
Siannya eh.
Tok la 1st time mek orang berjauh lamak-lamak pas nikah tok.
Dolok-dolok salu juak.
Tiap bulan mesti ada travelling.
Tapi masa ya lom nikah.
Gik bertunang.
Pas 4-5 bulan gik nak nikah terus sikda ku travelling.
Ok juak lah.
Dapat juak konsentret dengan persiapan nikah dolok.

Dan.
Minggu depan tok... 5 ari gik ya..!
Gine ooh...?
:mNo::mSad:

post signature

B.L.U.R

Mr Hubby oncall.

Belum balik kerja lagi.

Tak tau lagi balik jam berapa.

Boring.

Bosan.

Takde mood.

Malas.

Tak best.

post signature


Selasa, Januari 27

Cuti-Cuti CNY

Cuti 4 hari aku tak ke mana pun. Nak pergi honeymoon pun macam tak puas jer 4 hari. Nak apply cuti? Macam tak dapat jer. Pengarah aka Mr BB aku menghilangkan diri! Balik travelling terus tak jenguk ofis. Macam lepas tangan jer?

Kronologi:

Sabtu: Aku pergi bawak adik aku Iqah dan Farhan jenjalan, nengok wayang. Kami dah gerak dari umah kol 10 pagi lagi. Ingatkan nak nengok MAUT tapi bila ke Riverside takde pun ceta tu. Kena tipu hidup-hidup dengan Cinema Online. Isk. So kitorang gi nengok ceta INKHEART. Not bad movie, ala-ala BEDTIME STORIES jugak.


Ahad: Pergi kenduri kawen umah bf adik aku di Landeh. Mr Hubby oncall so dia sorang je tak ikut. Hari ni macam rewind balik hari kawen aku sebab ulang tayang baju-baju kurung. Kah kah kah.

Isnin: CNY. Gong Xi Fa Cai. Gerak dari umah jam 10 ke umah Liu & Mr Chow then ke umah Dr. Tan. No angpau okeh, maklum dah married. Huhuhu. Pas balik dari umah Dr Tan, Mr Hubby dah tak larat. Kenyang dan ngantok, terus balik umah sebab dia nak tido, malamnya teruk kena call kes orang gaduh. Malamnya nengok RED CLIFF 2. Memang ceta yang ditunggu-tunggu. Tapi sebelum tu jenguk jugak ke Riverside manatau MAUT ada main tapi takde jugak. Hampeh. Sib baik RED CLIFF 2 tak menghampakan.

Selasa: Dok umah jer. Masak. Nenek & makcik semua berkumpul lunch di umah. Bosan? Tak jugak la, tapi sok nak keja. Malas, kelas jam 8. Sok my turn plak driving till Jumaat.

DAH.

Nak iron baju. Nak nengok slaid untuk besok. Nak tido. Daa~


post signature


Ahad, Januari 25

Hobi Makan-Makan

Oh, tok quick entry sebelum Mr Hubby balit dari tempat kerjanya. Mesti taip laju-laju sebelum dia datang. Jeng jeng jeng. Cheh.. berlagu indah. Maka tek nak cepat.

Aku dah selamat makan di SK, Boulevard. Lejuk nyawa kitak orang kelak mun aku naip Sushi King jak-jak. Oops.. tertaip indah. Sowiee... hehehe.

Dan malam tok tercipta 1 sejarah kerana aku makan sushi dengan green tea. Minuman yang aku sik dapat masuk, aku try juak malam tok. Tapi, nang sik nyaman eh. Tawar jak rasanya. Pas kuar dari SK aku beli agik ice lemon tea, baruk nyaman rasa tekak. Heavennya. Perghh..

Dan.. mala jak dan oh. Ok lah, aku nak terus-terang nak madah ngan kitak orang yang aku belum ada papa gik. Hehehe. Sik paham? Maksudnya aku belum gik pregnant. Insya Allah mun ada kelak akan ku war-warkan kepada semua bloggerian di blogsphere tok yang aku akan jadi seorang IBU yang mithali. Cheh, alu nak berangan. Insya Allah. Sapa sikmok ada baby nak? Sapa sikmok jadi ibu mithali nak? Ras sik sabar ya ada lah juak. Kedak muka sapa lah 'nya' kelak ooh? Hahahaha. Alu la imagine. Cheh, sik guna. Eh, ingat mesti taip laju-laju sebelum Mr Hubby datang. Okeh...

Aok, aku nak madah. Sebenarnya aku suka gilak ambik gambar makanan dan suka makan. Pernah Bos aku dolok nganok aku. Masa ya traveliing ngan nya. Sebelum makan jak mesti ku ambik gambar barang makan lok. MESTI. Apa katanya tek. Kelakar melaya lah oh. Sebab nya lepeh bah. Gitok.

"Awak ni Mira, suka sangat ambik gambar makanan. Bukannya kolej kita ni ada kursus Hot-Cat pun".

Gia lah bunyi nya tek. Dalam ati aku, sukati aku lah nak. Camera aku bukan aku embak camera kolej. Aku pun camera, ok.

"Memang dah hobi, Encik BB". Menjawab juak lah ku tek. Aku tok nang sik tauk lah suka gilak nak menjawab urang tua ya. Sik puas ati ku bah mun nya jak menang.

Aih, cerita pasal Pengarah ku indah. Aok, cerita pasal makanan tek. Seperti biasa ada la ku ambik gambar favourite sushi ku tek. Huhu.



Ya jak lah cerita. Encik Suami udah datai. Harus dioff gik lappy tok. Tapi, aku nang suka ambik gambar makanan lah, sama juak ngan aku suka masak. Bagus nak hobi aku? Hehehe.

Ok ok, dah. Chow lok. Bubye.

ps: TO Eyna di UKM, tido malam tok jangan mimpi SUSHI KING. Kah kah kah kah.




Nasi Kerabu



Hah? Apahal ada gambar nasik kerabu indah ? Tok makanan sidak geng Kelate tok. Tapi nektok nasik tok dah mengambur di Kuching koh. Maklumlah nak sidak Kelantan tok di sine-sine daknya ada. Lagikpun geng tok nang suka berjual. Mun sesapa pernah ke Pasar Wan SIti Khadijah nang sidak rempuan ajak berjual. Cheh, melelat cerita pasal urang Kelantan indah ku tok.

Hari Jemat tek masa on the way balit kerja, geng-geng sekereta ku kelakar pasal nasik kerabu indah. Tang nyaman lalu jak bunyi sidak kelakar pasal nasik ya. Aku walaupun 4 tahun diam di Melaya dolok, nang haram, sik pernah ku nak encerik nasik kerabu. Kenak? Apa tek nasik ya ada bernior. Aku nang pantang ngan barang makan ya ng ada nior. Mun kueh bernior kah, sekda ku nak melalek, sik sudi ku nak makan. Haha. Lawa li jak bunyi oh. Tapi nang menar lah, sesapa yang rapat ngan aku tauk lah yang aku tok sik suka benda yang bernior. Please lah. Jangan paksa aku makan.

Tapi hari Jemat tek baru aku tauk yang kerisik nok pakei makan nasik kerabu ya ada bercampur ngan isik ikan. Ya pun geng ku nok urang Kelantan ya madah. Alu la tek aku alu teringin nak makan nasik kerabu. Aku nak ka antu ikan. Sikpat nemu ikan, nang aku suka. Pasya aku tauk nasik kerabu ada budu, aku nang teringin gilak nak makan budu. Dolok ada juak sidak embak nasik kerabu di opis tapi aku jadi penonton ajak lah, aku nak ka sik makan nasik kerabu. Aku tukang serve jak lah. Aku nang suka na mun part nak serve-serve tok, tambah lagik mun barang makan ya banyak lauk-lauk k campurnya. Suk jak ku tek nyampur, nior, budu, sambal, telur masin, keropok dalam tapak urang tapi aku dirik pun sik makan. Hehehe.


Sebelum

Geng ku urang Kelantan ya madah mun nak makan nasik kerabu nyaman coba kat Arif Hotel. Aku alu bertekad nak encoba nasik kerabu di sia. Try lah aku tek ngoder nasik kerabu ikan panggang. Hahaha. Aku kan meow, mesti la aku mok ikan, tapi daging salai ada juak, sebenarnya, macam nyaman juak, tapi sikpa lak encoba lain kali. Keh keh keh. Ada ati juak duhal nak makan agik. Mun mentimun.


Selepas

Dahya, apa rasanya tek? Aku jawab dirik pun ah. Hehehe. Nyaman lah juak. Nang rami urang melaya makan di sia, makan nasik kerabu. Mostly makei tangan sidak makan, aku sik lah. Suk jak ku nangga sidak gaul semua bahan nasik ya. Kerisik nior ya nang diremei -remei sidak ngan nasik. Rindok ku nangga. Laki ku madah, nang lah gia cara makan nasik kerabu. Alu ku coba gia juak tek oi. Tuija. Memula tek ku makan biasa-biasa jak, sik digaul-gaul ku. Dapat ku masuk. Bila dah diremei alu sikpat gik ku nerimak, alu tulak rah laki ku. Dah berasa gilak nior nya. Sikpat gik ku makan. Tapi, puas ati lah, aku dah encerik rasanya. Entah bila ku nak makan agik nasik kerabu, sik tauk lah. Hehehe. Mun teringin ku makan gik lah.

Hmm.... ari tok aku nak makan SUSHI KING agik. Nektok ku rasa mala jak nak makan SUSHI KING. Baruk minggu ya kak makan. Aih??



.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
Nyaman bah. Sik salah nak? Hehehehe :mLove: I like.






Isnin, Januari 19

Friendster vs Facebook


Sekarang zaman Facebook. Hampir semua orang ada Facebook. Kalo dulu orang gila Friendster. Sekarang? Orang dah tak sebut dah Friendster. Apa kelas Friendster??? Oh, please la. Friendster untuk budak-budak kecik jer, budak sekolah yang hingusan. Adik aku yang sekolah rendah jer suka mengedit profile Friendster sekarang. Aku sekarang pun kekadang dah lupa nak log in ke Friendster. Keh keh keh. Dah ler banyak spam dan forwarded message dah sekarang. Buhsan...!

Dulu aku ada Myspace. Aku ada Friendster. Aku ada Multiply. Dulu aku gila edit profile Myspace. Edit profile Friendster. Multiply. Semua HTML aku godek. Aku takmo background profile aku sama dengan orang lain. Gila lah. Berjam-jam mengadap PC semata-mata nak edit gambar, edit HTML, sampai aku jadi puas.

Sekarang? Malas sungguh nak bermesraan dengan HTML, dah tak ingat dah nak main-main ngan Photoshop. Malas. Tau tak? Malas. Semua aplication dah ada di mana-mana sekarang. Janji rajin tanya Uncle Google jek. Tengok Blogger ni pun dah banyak berubah. Dulu bukan main susah nak edit layout. Sekarang? Klik tu klik ni, add jer widget, edit sikit, semuanya dah siap! Senang jer kan? Susah lagi nak makan. Huhuhu. Semuanya petik keyboard jer dah jadi. Oh, sungguh mudah!

Myspace. Dulu-dulu lagi aku dah delete. Ramai sangat stranger kat situ. Tak suka. Friendster pun dah ramai stranger dah sekarang. Rasa nak delete jer akaun Friendster tapi sayang plak sebab ramai kawan-kawan sekolah ada dalam friend list. In case apa-apahal boleh search dan contact melalui Friendster. Tapi, aku memang dah boring gila dah dengan Friendster. Al-maklum la dah crazy dengan Facebook. Kah kah kah.

Dulu kan aku malas nak sign up Facebook. Ingat kan macam Tagged. Lawa bah bak kata urang Serawak. Bosan la main bendalah macam tu. Once bila nengok si Mijot main-main ngan application kat dalam Facebook macam seronok jer. Pastu terus aku addict. Memula tu suka la send macam-macam kat member-member dalam Facebook tapi sekarang nak approve aplication yang member bagi pun dah malas. Hahahaha. Pecah rahsia. Lagi satu yang best pasal Facebook ni kan, kita leh chat dengan member-member yang online. Takyah on YM pun takpe. Huhu.

Tapi YM tu media komunikasi yang sangat penting di opis. Nak mengumpat ke, nak send attachment ke, nak ajak pergi mengular ke, semuanya via YM jer. Kan lebih senang dan memudahkan. Kwang kwang kwang.

So korang prefer yang mana 1? Friendster? Facebook? Myspace?
:mPening:

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

:mRambut:

Or Blogger...? Hihihi


Patch Test

Hari nih aku follow up lagi kat SGH. Last week Doc dah cakap hari ni aku kena buat Patch Test untuk confirmkan lagi aku alergik dengan alergen apa. Ni bermakna minggu ni jer aku kena pergi GH 3 hari, hari ni untuk pasang Patch Test tu pastu Rabu kena buat 1st reading dan Jumaat plak 2nd reading dan Doc akan review overall result termasuk blood test.

Sebenarnya leceh jugak Patch Test ni. Takleh sweating yang melampau, takleh basah, (means takleh mandi kena kat belakang... huhu), takleh makan ubat yang ada steroid, bla bla bla.

Disebabkan semangat inkuiri yang membuak-buak, nak tau pasal Patch Test nih, aku dah googling dah pasal nih. Asal balik jer dari Skin Clinic ada jer research yang aku buat. Keh keh keh.


==================================================

Patch tests (contact allergy testing)




Patch tests applied

Dermatologists apply patch tests in patients with dermatitis, to find out whether their skin condition may be caused or aggravated by a contact allergy. Patch tests are not the same as skin prick tests, which are used to diagnose hay fever allergy (house dust mite, grass pollens and cat dander). Skin prick tests have very limited value for patients with skin rashes.

The patch testing described here is as it is undertaken in Hamilton, New Zealand. There may be slight differences in methods used at other centres - if you are having patch tests done, ask your dermatologist to explain.

A range of substances can be used for patch testing. The European Standard Series of allergens (or similar) is applied to nearly every patient, together with specific tests appropriate to the individual. Each substance (known as an allergen) has been tested to find the best concentration to demonstrate an allergic reaction without causing irritation to those who are not allergic to the material.


Several positive results

Sometimes the results can be inconclusive or misleading. Instead of one or two positive reactions, sometimes nearly all test areas become red and itchy. This is known as ‘angry back’ and is most likely to occur in those with very active dermatitis (false positive result). At other times, there may be little or no apparent reaction to a substance that regularly causes dermatitis in that person (false negative result).

Angry back

Further testing may be necessary. Patch tests do not always explain the cause of a dermatitis.


==================================================


The appointments

The first appointment will take about half an hour. Tiny quantities of 25 to 150 materials in individual square plastic or round aluminium chambers are applied to the upper back. They are kept in place with special hypoallergenic adhesive tape. The patches stay in place undisturbed for 48 hours.

At the second appointment, usually two days later, the patches will be removed. Sometimes further patches are applied. The back is marked with an indelible black felt tip pen or other suitable marker to identify the test sites.

These marks must still be visible at the third appointment, usually two days later (4 days after application). The back should be checked and if necessary remarked on several occasions between the 2nd and 3rd appointments.


==================================================


The results

The dermatologist will complete a record form at the second and third appointments (usually 48 and 96 hour readings). The result for each test site is recorded. The system we use is as follows:

  • Negative (-)
  • Irritant reaction (IR)
  • Equivocal / uncertain (+/-)
  • Weak positive (+)
  • Strong positive (++)
  • Extreme reaction (+++)

+/- reaction +++ reaction

Irritant reactions include sweat rash, follicular pustules and burn-like reactions. Uncertain reactions refer to a pink area under the test chamber. Weak positives are slightly elevated pink or red plaques. Strong positives are ‘papulovesicles’ and extreme reactions are blisters or ulcers. The relevance depends on the site and type of dermatitis and the specific allergen. The interpretation of the results requires considerable experience and training.


==================================================


Notes

  • Do not expose your back to the sun for four weeks before your patch tests
  • Wear old clothing; felt tip pen marks can stain clothes
  • Do not swim, rub, or exercise, as the patches may come off
  • Keep the back dry, so no baths, showers or unnecessary sweating
  • Arrange for someone to remark the test sites with indelible felt tip marker

Ahad, Januari 18

Siapakah si kecil itu..?


Hai hai hai...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Boleh agak tak siapa yang dalam gambar kat atas tu?
:mJahat:
Gambar pasport nih telah diambil pada 7 Oktober 1982

:mBerangan:

Teka jangan tak teka
Kah kah kah

:mWekk:



Sabtu, Januari 17

Happy Birthday, Mijot...!

17 Januari 2009 - Birthday my sister yang ke-24. Happy Birthday, Mijot...! Muah muah
:mLove:



Aku yang memang gian nak masak sebab lama dah tak masak disebabkan blister ari tu, hari nih telah menjadi Chief Cook. Oh, sekian lama tak masak dapat jugak masak sepenuh hati hari ni. Kah kah kah. Pastu masak plak ikan entah apa entah yang besar yang diimport khas dari Sabah. Kwang kwang kwang. Makseh Su Man (harap-harap Usu baca entri tok.. hehehe)

Pakcik aku bawak ikan ni sama dengan lobster ari tu tapi ikan nih tak sempat dibarbecue disebabkan dek asik makan lobster tuh. Huhuhu. Tapi hari ni nasib ikan tuh telah dimasak sweet & sour. Nyum nyum.. yummilicious.


Bapak berposing bersama ikan... kerapu kah? Siktauk lah ikan apa.


Antara menu makan malam famili malam ni ialah mihun soto, mix vege, ikan sweet sour dan sate. Frust sebab taugeh takde. Cina takmo jual sebab taugeh tak fresh. Encang jak lah janji dapat makan sup. Ahaks.
:mGelak:


Dah jadi adat famili aku, kalo birthday mesti ada makan-makan sikit dengan baca doa selamat. Malam ni cuma ada nenek, makcik dan anak-anak, mertua dan adik ipar. Dan tak lupa jugak adik-beradik aku la. Selalunya nenek, makcik dan sepupu jer tapi malam ni dah tambah mertua dan ipar plak. Maklumlah kan. Hihihi.


Coba tekak tangan sapa ya...? Hahaha


Dan tangan sapa tok? Kui kui kui..


Haa... aku lah antu ikan mun kitak orang nak tauk. Kah kah kah



Lepas tu aku ada order cupcakes dari EdaCupcakes. Baru jer terjumpa blog akak nih masa Naz busy menggoogle hantaran tunang dia dulu. Kalo aku tau, hmm.. aku kawen ari tu hantar cupcakes ni je pun dah cukup, tak perlu dah kek lapis.


Aku order 16 pcs jek. Cuma RM40. Ok kan?


Cute pun cute. I like.


Mula-mula nak order yang ada nama setiap famili member aku tapi last minit tak jadi la pulak pasal aku malas. Kehkehkeh. Aku request yang simple & basic jer.

Dan last but not least, semoga adik aku Mijot dimurahkankan rezeki, dikurniakan pasangan yang baik, sihat tubuh badan dan cepat-cepat la dapat kerja. Amin.

;