Pages

Wedding Checklist 5

Salam Aidil Adha

Tak excited pun nak raya.
Sibuk mengemas bilik pengantin je.
Oh.. tak sabarnya..

:mLove:

Semalam dah pasang curtain



Dengan bantuan my dad.
Hehehe.



Cadar tak pasang lagi sebab nak pasang cermin kat dinding.
Kena tunggu selepas aktiviti mendrill selesai.
Baru pasang semua.
Lagipun tilam pun tak beli lagi.
Huhuhu.



Souvenir untuk tepung tawar pun dah ready.
Isinya ingat nak masuk telur je la.
Dah takde idea dah ni.



Souvenir untuk ahli zikir pun dah ready.
Perfume je tak beli lagi.



Dressing table.
Dah takde idea.
Letak bubble je la.




Baju sanding dan akad pun dah setel.
Hari tu aku sibuk cari kain nak buat tengkolok.
Dah jumpa pun di Petra Bridal.
Sewa je yang dah siap.
Sib baik kain sebijik sama.

So far so good.
Ada sikit-sikit jer lagi kepincangan.
Nak perfect memang tak boleh.
Kad jemputan pun walau dah berkali-kali proof read.
Tapi MASA boleh tak ada.
Kepada yang ada menerima kad tu, masa jemputan ialah 10 pagi.
Harap maklum.

Ada juak yang blom dapat kad gik.
Mek akan antar dalam 2-3 ari tok.

Kakmim

Blogger since 2008. On off blogger since 2013. Blogging is my passion. Now and forever.

11 comments:

iSe said...

best...leh dtg ngmbr???

Pocket said...

ter baca 'ahli zikir' macam 'ahli fikir' heheheh,

lawo nyer curtain? kaler tema nyer kaler nanti? merah maroon yek?

Felicia F. Ramzi said...

it's beautiful.. your wedding? tahniah in advance..suk ada jak nangga gambar2..haih, bila ndakkah turn kmk ooo

Rudy said...

aha..kamek dah tangar kad kitak ya mira.. :D kebetulan ada urusan dengan deha..alu tetanga..ekekek. anyway, selamat yah..

lovelyeyna said...

kak ira, warna tema wedding ktk merah maroon maroon giya kah? the curtains and the bubble on the dressing table ya romantik ;)

mim.ya.ra.alif said...

ise,
leh.. sila dtg dgn kiki..mek ada invite nya.. hehehe

pocket,
aah..merah maroon..curtain jakel.. huhuhu

felicia,
tq.. x lmk gik la ktk... heheheh

rudy,
oho.. g agak deha ka?? bz nya oh.. hihihi

eyna,
aok... dtg kelak jg x dtg... gi ari sabtu juak... mek akad ari sabtu

[ LADYKiKi] said...

oit.. nak kawen kah? sik jemput mek ? yo yo oo jak mek.. hahaha


selamat pengantin baru..

lovelyeyna said...

aok kmk dtg, insyaAllah, kak ira :) ya "jg" kah "jgn"? haha ;p kol brapa akad tek?

yong said...

ohh mkra. semoga segalanya berjalan lancar spt yg dirancang.

daku pun pernah merasai spt ni..hehehehe

dag dig dug..

mak farhah said...

Tahniah!. Bila majlis?

~ mizzAmy ~ said...

~ wah.. debaran dah terasa ekh mc? mesti skang nih dah sibuk gila2 dah ngan persiapan akhir.

sorry la tak dapat nak pergi. banyak plak plan2 last minit and ongkos jugak dah makin berkurangan. tak sabar nak tengok piccas nya nanti. ~