Sabtu, November 22

Perihal meeting

Kol 4 pagi dah bangun dah
Hantar my parents ke airport
Diorang attend konvo adik aku kat Shah Alam
Parents baru jer check-in kat Imigresen
Aku dah ajak adik-adik aku balik
Ngantok la wei
Balik umah sambung tido

Bangun tido terus siap-siap gi ofis
Setelkan keja sket b4 bos sampai
Kol 10 suku masuk bilik meeting
Bla bla bla
Bla bla bla
Sampai kol 2
Baru la bersurai
Tahannya Bos aku ni bercakap dan bercakap
Isk isk isk...

Aku dah kesejukan
Perut berkeroncong
Tak sabarnya nak balik
Adik-adik di umah entah dah bangun ke blom
Si dia pun sms ajak lunch sama
Adik atau tunang?

Tunang!
Kuar makan ngan dia tapi..
Bawak adik-adik sekali la
Beres!
Takde la rasa serba-salah
Dah ler parents takde kat umah
Hehehe...

Okeh
Saatnya..
Bercerita pasal meeting

Alhamdulillah
Tak banyak nak argue dengan Boss
Kerja-kerja aku hampir selesai
Tinggal tunggu hari perlaksanaan jer
Tapi nama program kena tukar
Bos tak setuju dengan nama 'karnival'
So tukar ke 'Hari Terbuka KK Mas Gading'
Ok la.. memang pun dia penah cakap dulu
Dia nak aku buat macam open day untuk kolej
Insya Allah aku berusaha untuk menjayakan program ni

Banyak idea yang dia bagi tadi
"Mira.. saya nak.. bla bla bla..."
Aku kena buat lagi program yang aku proposed tu sem depan
Dan depan dan depan...
Dia suruh aku buat setiap sem...!
Insya Allah la Bos ek
Aku tak janji
Pastu
"Mira.. saya nak awak kenal pasti pelajar-pelajar berbakat... bla bla"
Aku lagi?
Dah ler kena kenalpasti pastu kena train lagi
Hah.. ye la Bos
Aok jak lah nak?
Saya yang menurut perintah
Insya Allah

Pastu kitorang ada 1 lagi program
Yang lagi besar daripada hari terbuka kolej
Tapi aku masih kabur dan rabun sebelum masuk meeting
Sekarang dah ok sket pas Bos masuk campur
Tapi nervous gak
Macam last minute jer punya kerja
Dulu pernah gak handle program ngan YB
Tapi meeting banyak kali
Nih program tinggal bih kurang 2 minggu lagi
Tapi jawatankuasa pun baru bentuk tadi
Sib baik la aku dah menjebakkan diri ke bahagian backdrop dari awal
So takde la aku riso itu-ini
LPO pun Bos dah sign
Hooray!
Sekarang kalo boleh
Aku nak setelkan urusan nikah jer

Tapi
Boleh ke???
Kesian kat diri aku
Nak nikah tapi takde cuti

Apalah nasib..

Catat Ulasan