Pages

Oh, tak sabarnya

Minggu lepas lagi dah kad walimatul urus aku dah siap.
Yeay!
Tapi.
Oleh kerna sampulnya belum ada.
Diorang suh aku ambik minggu ni.
Makanya, aku begitu teruja sekali mahu mengambil kad kami itu.

:puteh_2:

Siang tadi.
Berbekalkan semangat keterujaan ku yang ngegeh sekali.
Aku pun pergi lah ke kedai itu.
Kedai itu?

:puteh_10:

Kuching blogger, Freeway Design? Pernah dengar sik?

Ha.. kat Freeway Design tu la aku tempah kad aku.
Aku ingatkan nak ajak si dia ambik tengah hari tu jugak.
Tapi dia tak layan sms aku pulak dah.

:puteh_11:

Busy la tuh.
Tapi, takpe.
Aku menebalkan muka.
Merajinkan diri.
Pergi jugak ke kedai tu dengan member aku.
Tapi aku pergi sebab nak mintak quotation.
Bukannya nak ambik kad....!

:puteh_18:

Sampai jer kat kedai tu.
Dengan selambanya aku gitau diorang.
"Kamek nak mintak quotation, malam lak mek ambik kad"
Hehehe.
"Kamek sikda embak duit, tunggu bos malam kelak ah"
Sungguh la tak tahan.
Kekejeronan aku.

:puteh_1:

Tapi.
Diorang tunjuk jugak kad aku.
Aku?
Boleh pulak buat-buat kontrol.
Buat biasa jer.
Padahal dalam hati, Tuhan jer tau betapa gembiranya aku!

:puteh_20: Ala emak, aku nak kawen! :puteh_19:

Pas deal itu-deal ini - pasal quotation untuk kolej.
Aku ngan member gi tapau lunch.
Rushing nih sebab aku ada kelas petang tu.
Tapi before kelas aku sempat call si dia.

Dia cakap, "happy li jak bunyi kitak"

Nang jak, suk gilak, aku jawab dalam hati jer.

:puteh_13:

Kontrol la beb.

Pastu petangnya si dia setel kes awal so leh la balik awal.
Before 5 lagi dah balik you.
Nih mesti kes tak sabar jugak kot?
Ala.. bih kurang jer perangai kitorang nih.
Hehehhe
Dan... dia cakap dia nak terus pergi ambik kad.
Aku? On jer. Suka.

:puteh_2:

Dan tak sabar.

:puteh_16:

Jangan marah ek.
Hehehe.
Then kitorang pun decide jumpa kat umah nenek.
Sebab aku kena ambik adik-adik aku kat situ lepas ambik mak dari ofis.

Lepas tu kan.
Kitorang pun menyibukkan diri melipat semua-semua kad itu.
Hehehe.

:puteh_13:

Kitorang tu = aku, dia, adik aku, mak aku, makcik-makcik aku.
Tengok tu si dia dengan baju kerja lagi semangat tolong kitorang melipat.



Ni haa... kad walimatul urus aku dan dia.



Thanks to Bad & Deha (Freeway Design). Tak 2 nang best.
Best bangat wa cakap lu.



Tunggukan pengumuman tarikhnya ya!

psst: Amy.. nanti jangan lupa buzz YM ya.

Kakmim

Blogger since 2008. On off blogger since 2013. Blogging is my passion. Now and forever.

15 comments:

doff said...

yerrdehhh..mesti kejeron jak asa owh..malam tok tido pun senyummm jak nak ;)

Anonymous said...

Congratulation in advance mira~~wahh sik lamak gik eh mengakhiri jaman bujang~~ (^_^)v

mim.ya.ra.alif said...

doff,
aokkk...nang jak... hahahahaha

achika,
tq tq... malu ai... ahaks

Rudy said...

yedeh..hehehe...slamat...zassss...

lak ngecek ngan deha bila tarikh..hehehe

lovelyeyna said...

i get a mushy, mushy feeling upon reading this entry, kak ira... kmk excited dgn berdebar-debar indah ati sik sabar ktk nak kahwin sik lamak agik, haha ;) tunggu kelahiran kad kmk juak lak, k... da lah dalam 5 tahun gik kali, haha ;p congratulations, kak ira! :)

f.i.e.z.a said...

dup dap dup dap..stat dah rasa nebes ya nak.aieseh..cam penah kawen jak kmk tok.. ;)

AyAres said...

apsal kad tak sampai2 lagi ni..nk beli tiket flight murah ni... kang lambat sampai kad..tiket airasia jadi makin mahal..hehehee

khairul azman onggon said...

salam tahniah k ktkduak.. Jgn lupak ambik rudy jd photographer.. Moga murah rejeki..

Audio said...

Aihhhh!~~...mek pikir tek kad raya. duhal kad kawen duhal..nak kawen dah nya duhal ehek.. congrats!~ XD

mim.ya.ra.alif said...

rudy,
yahhhh... alu nanyak deha nya lok
huhuhuuh

eyna,
mushy2 feel indah.. coba la mushroom soup tek ka.. nyaman la juak... kenyang perut.. hahaha

fieza,
aok eh.. tuija li jak bunyi... hahahha

ayares,
haa... mtk add... x sabar betoi la die ni.. :p

onggon,
rudy???? berapaan nya ngecas? hik hik

audio,
kad raya? ada ka kad raya memanjang gia? huhuhuhu

tq all.. semua dijemput hadir kelak

Wahidah said...

tahniah....cantek sgt kad nyaaa

~ mizzAmy ~ said...

~ phewwwiittt......

kad dah siap la. berapa ratus semua kad tu? cam banyak jer... ~

mim.ya.ra.alif said...

wahidah..
tq..

amy,
ada laa... beratus-ratus... hiks

Mdm.Nyza said...

Congrats... ingat pesan mek, boh tension lak, ilang seri klak..hehehe..

oon said...

best nak nikahhh. tahniah ooii, honeymoon la kat london klk, klk ngembak raon. hehe.