Isnin, November 24

mim ya ra - Apakah itu?

Terima komen:

Blogger rOhock said...

mim ya ra tu makne pe?

November 22, 2008 3:24 AM

Oh!
Kita belajar bahasa jawi dan sejarah sket hari ni ek

:puteh_12:

mimyara tu sebenarnya kalo dalam jawi bunyinya MIR
mim.ya.ra.alif plak bunyinya MI.RA
Dan Mira tu sebenarnya nama aku
Hehehe..

Masa nak pilih domain dulu
Masa tu dah nak birthday aku
Kiranya domain mimyara.com ni hadiah untuk diriku sendiri
Hehehe..
Aku nak cari 1 word yang related dengan diri aku
Tapi takmo guna nama - contoh: namaku.com
Nak guna 'kelisabiru'?
Memang terfikir tapi.. better not la

Pastu cari nama blog pulak
Aku suka sangat - mim . ya . ra . alif - nih
Sebab memang nama aku
Tapi secara tak langsung
Indirectly...

Dan akhirnya aku decide
Untuk ambik - mim . ya. ra - jer untuk domain aku
Nak letak mimyaralif.com. macam tak best jer
So jadinya mimyara.com jer la
Pelik jer bunyi tapi senang nak ingat

mimyara aka Mir tu pun nama aku gak sebenarnya
Close friend aku kat U dulu panggil aku 'Mir'
Sebab kitorang suka panggil nama guna shortform jek
Macam Indon plak kan?
Tapi masa tu ceta-ceta Indon manade glamer lagi kat Mesia ni
Makanya..
Kitorang bukannya terpengaruh dengan cerita dari seberang la ek

:puteh_1:

Hmm...
Tu la bih kurang serba sedikit
Sejarah mimyara.com ni
Clear?

Aku start pakai domain ni on 11.08.08 hari tu


Harap maklum

:puteh_2:
Catat Ulasan