Ahad, November 16

Ketagihan

Sekarang nih aku ketagihan!
Ketagih membaca blog Sarawakian.
Blog yang entrinya menggunakan bahasa Serawak.
Isu mengenai Serawak.
Cerita-ceriti kehidupan seharian di Serawak.
Apakah.....???
:puteh_26:

Tolong lah.
:puteh_30:

Kalo nak dibandingkan dengan zaman dulu-dulu.
Zaman blog belum glamer dulu tu.
Alaaa....
Zaman - "blog? apa tuh? sejenis makanan ke? ke batu-bata?"
Haa.. zaman orang tak tau kewujudan blog lah.
Tak ramai blogger dari state aku ni tau.
Kalo jumpa pun memang nasib baik la.
Tu pun kebarangkalian 1/10 jer.
Memang tak ramai.
Sekarang berkat aku suka bloghopping.
Lompat sana, lompat sini.
Skodeng sana, skodeng sini.
Terjumpa jugak la walau secara tak sengaja blog statemate(s) ni.
Syiok tau!
Ketagih terus.

:puteh_2:

Tau tak kenapa aku jadi ketagih?
Biasa la dah namanya entry statemate.
Entrinya mesti berkisar dengan persekitaran aku.
Tempat makan, tempat shopping, tempat kerja.
Semua tempat yang aku familiar.
Syok baca.
Pastu kalo ada isu berbangkit pun.
Juga berkaitan dengan Sarawak Ibu Pertiwiku jugak.

:puteh_12:

So.
Aku ada geng la nak share ketakpuasan hati aku.
Contohnya, aku ambik isu jamban ni.
Memang benar pun begitu situasinya di Kuching.
Kalo ada geng nak kupas isu camni baru la panas.
Kalo orang yang alami situasi yang sama, di tempat yang sama.
Baru ler dapat merasa masuk ke dalam kasut orang lain.
Baru diorang tahu apa yang kita rasa.
Baru hot gitu.
Kan?

:puteh_20:

Makanya.
Aku ni pro kenegerian ke?

Eh.
Ingat ye anda-anda semua.
Ini blog aku.
Wilayah aku.
Aku yang berkuasa.
Aku yang berdaulat.

:puteh_19:

Jangan marah.

:puteh_16:


Catat Ulasan