Pages

Hot


Heyya! Berik can ngan aku lok nak blogging dalam bahasa Serawak.

Hari tok aku masuk kelas seperti biasa, kelas yang aku assist jak sebenarnya. Dah berik mini projek so perlu buat jak, carik bahan. Tapi before ya aku nyuruh sidak present assignment aku lok.

Hari tok aku turun awal dari biasa sebab ngantar adik ku 2 orang ke sekolah. So 7.05 dah sampei opis tapi malangnya opis masih tutup. Orang yang salu turun awal travelling. Aku pun lupak mok mintak kunci. Terpaksa jak tunggu admin datang. Sekali tek, 7.35 baru datang. Setengah jam ku lepak dalam keta. Tensen gila nyawa. Nak minum kedei dibah ya sikda mood, lagipun aku ada tapau mee, malas nak makan di kedei. Nyuruh bau asap rokok ngan bau roti canai jak pagi-pagi.

Tengah aku siap-siap nak turun ke lab, ada sms masuk.

Akum miss, saya tok timah. saya turun lambat ari tok. dah tertinggal bas, tengah tunggu transport. sorry mizz.

Rilek jak. Mun tak orang nak turun ahir aku turun agik ahir baruk tauk. Then ada gik sms masuk.

Akum miss. tok milah. saya terbangun lambat. baruk mandik. sorry miss masuk lambat.

Aku dah datang hulk. Sesuka tak orang jak nak datang ahir. Aku pun hot! Pagi-pagi dah hot. Terus bergaut turun. Embak moto laju-laju. Empas pintu motor, jalan laju gi lab.

Masuk jak dalam lab, aku kunci pintu. Pasya ngerepak. Bla bla bla. Bla bla bla.

Bencik ku aih!!!!!

Tiap-tiap ari lecturer ngerepak grup yang sama. Pemalas! Boring ku! Sak ati pun juak! Sikda daknya nyaman sikit ati ku. Mun ada daknya ya, nyakit mata jak. Mun berik kerja sikit molah muka, dah la duduk macam nak tido. Pemalas. Iboh belajar eh, ngabis duit mak bapak jak. Bergerek no 1. Kenjar! Dah la ngegeh!!!



Kakmim

Blogger since 2008. On off blogger since 2013. Blogging is my passion. Now and forever.

7 comments:

filanastasia said...

mim.ya.ra.alif : err.. sowie.. tak tau nak komen apa.. sesungguhnya.. fila tak faham la mira.. huhuhuh.. kena cari translator ni .. hihihih

[ LADYKiKi] said...

hahahahah.. aoklah... paling best mek suka baca yang debah ya...


..belajar malas.. gerek no 1.. kenjar..!! dah la ngegeh!!!

>> best²

mim.ya.ra.alif said...

fila,
hahaha... cari jgn x cari :p

kiki,
yah... ya la hakikat zaman tok koh

dayangkhaty said...

hahaha..ya nang manas lah....ampey juak student kitak owh....ingga juak nyawa mek maca nya...

iboh berik can ngan daknya ya..bom jak terus...

risanur said...

akak tak tau pa yg myra cetakan...tp yg pastinye myra geram sbb org masuk lewat ke opis ke???*blur*

mim.ya.ra.alif said...

katie,
dah pun kena bom!
i x layan u..
bencik i!
wakakaka

risanur,
x jugak kak
masuk kelas lambat
hehhehe

lovelyeyna said...

hehe... di sekolah menengah pun nembiak dah polah gitok =p kmk cadangkan ktk polah reverse psychology lah. maksud kmk maybe show a video klip of parents yang bersusah-payah carik rezeki pakei anak-anak tapi anak-anak take parents sidaknya for granted. carik yang boleh polah sampei sidak nangis. sekeras-keras ne pun hati sidak, kamek cayak sik sidak sampei hati mun dah datang bab mak bapak tok... mun kita mala anok pun sik guna gilak. masuk telinga kanan, kuar telinga kiri. polah sakit hati kita juak. lak kita juak berabis duit beli jamu pakei molah muka nampak mudak ;p