Khamis, November 6

Hot


Heyya! Berik can ngan aku lok nak blogging dalam bahasa Serawak.

Hari tok aku masuk kelas seperti biasa, kelas yang aku assist jak sebenarnya. Dah berik mini projek so perlu buat jak, carik bahan. Tapi before ya aku nyuruh sidak present assignment aku lok.

Hari tok aku turun awal dari biasa sebab ngantar adik ku 2 orang ke sekolah. So 7.05 dah sampei opis tapi malangnya opis masih tutup. Orang yang salu turun awal travelling. Aku pun lupak mok mintak kunci. Terpaksa jak tunggu admin datang. Sekali tek, 7.35 baru datang. Setengah jam ku lepak dalam keta. Tensen gila nyawa. Nak minum kedei dibah ya sikda mood, lagipun aku ada tapau mee, malas nak makan di kedei. Nyuruh bau asap rokok ngan bau roti canai jak pagi-pagi.

Tengah aku siap-siap nak turun ke lab, ada sms masuk.

Akum miss, saya tok timah. saya turun lambat ari tok. dah tertinggal bas, tengah tunggu transport. sorry mizz.

Rilek jak. Mun tak orang nak turun ahir aku turun agik ahir baruk tauk. Then ada gik sms masuk.

Akum miss. tok milah. saya terbangun lambat. baruk mandik. sorry miss masuk lambat.

Aku dah datang hulk. Sesuka tak orang jak nak datang ahir. Aku pun hot! Pagi-pagi dah hot. Terus bergaut turun. Embak moto laju-laju. Empas pintu motor, jalan laju gi lab.

Masuk jak dalam lab, aku kunci pintu. Pasya ngerepak. Bla bla bla. Bla bla bla.

Bencik ku aih!!!!!

Tiap-tiap ari lecturer ngerepak grup yang sama. Pemalas! Boring ku! Sak ati pun juak! Sikda daknya nyaman sikit ati ku. Mun ada daknya ya, nyakit mata jak. Mun berik kerja sikit molah muka, dah la duduk macam nak tido. Pemalas. Iboh belajar eh, ngabis duit mak bapak jak. Bergerek no 1. Kenjar! Dah la ngegeh!!!



Catat Ulasan