Pages

Bos ku keling atau mahkluk asing?

Aku ingin juak nak berblogging makei bahasa ku mpun. So mintak maap lah mun sik paham. Biar ku sorang jak paham.

Aku boring na ngan bos aku tok. Cakap nang sik serupa bikin lah. Aku dah perasan dari dolok lagik dah tapi nektok dah makin menjadi-jadi olahnya ya. Ari tok lain dipadahnya, sok lain gik.

Nektok semua urang di opis dah perasan dah nya salu cakap sik serupa bikin gia. Siap ada yang madah nak direcord tiap kali mun ada hal nak jumpa nya. Nya tok macam sik cayak jak ngan staff. Mun dah sik cayak, iboh lah turun kuasa ngan urang nak? Semua jak ko mpun. Ko juak pengarah, ko juak KJ, ko juak EO, ko juak PSK, ko juak PLI, ko juak pengambilan. Nah, ambik ko semua. Lak mun urang nak diskus ngan nya, nya madah mek rang tok sik pandei molah kerja, siktauk molah keputusan TAPI bila dah mola keputusan dirik pun tanpa refer nya, lak bisin gik nya madah kenak nya sik diimpom lah, sapa pandei-pandei nyuruh molah gia lah, apa lah, gia lah. Apahal ko tok Bos? Gila kuasa kali nak?

Nya sikda minggu tok ngan next week, aman kit dunia. Mun nya ada lak, mala jak nak ngecek urang. Kali masa nya lom jadi pengarah dolok, masa gik selevel ngan mek rang, nya salu ngular kali, ya la nya takut mek rang tok ngular juak cam nya.

Hah, what you give you get back. Agik rasa ko, bos! Hahaha.

Kakmim

Blogger since 2008. On off blogger since 2013. Blogging is my passion. Now and forever.

6 comments:

M.A.M.A said...

camyalah nsb jd org bawahan. ktk lect d komuiti ka? adik mek study d komuniti kat sego. yerdeh.. mdh jakk.. :)

~ mizzAmy ~ said...

~ huhuhu.. paham sikit2 jer. biasa la tuh mc. dah nama pun boss. memang cakap cam keling skit la. ~

Mama Embok said...

hmpphh... gambong na juak bos ya.. mun nya dah nak diagak stroke bok nya tauk ngn dosa.. opps.. geram tok..

LovelyEyna said...

hahaha... sabar, kak ira... tetak jak siya dengannya... hehe.. ;p

Rudy Iskandar said...

heehe..cam bos kamek juak..cakap sik srupa bikin...l

Khairul Onggon said...

Nya boss ndak nya.. kita tok machai ajak.. nya sorang jak betul... hehehe..